Sport

Hosszú Katinka: Így döntöttem, sziasztok!

Hosszú Katinkát egyik kedvenc versenyszámában, 200 pillangón ketten is legyőzték az országos bajnokságon. Ez meglepetés – saját bevallása szerint még önmaga számára is. Megjegyzendő azonban, háromszoros olimpiai bajnokunk Rióban a két vegyes mellett nem pillangón, hanem a 100, illetve 200 háton nyert arany, illetve ezüstérmet.

Hosszú úgy nyilatkozott a harmadik helye után, hogy kellenek az ilyen pofonok ahhoz, hogy kellő hittel és kitartással tudjon tovább készülni a két fő cél, az idei világbajnokság, és a 2020-as, tokiói olimpiára.

Az országos bajnokság után Dr. Sós Csaba is kitért a legeredményesebb magyar úszónő teljesítményére. A szövetségi kapitány az m4sportnak úgy fogalmazott:

Lehet, hogy a jó isten akarta így. Úgy néz ki, hogy annyi számot nem tud vállalni, mint korábban vállalt.

Hosszú, aki a 200-, és 400 vegyes mellett a 100 méter pillangót és 200 méter gyorsot nyerte meg a bajnokságon, nincs kétségbeesve.

„Specifikusan megvolt, mi az, amire koncentrálunk. Úgy gondolom, ami igazán fontos az a világbajnokság és az olimpia. Mi megpróbáljuk a leggondosabban összerakni ezt a felkészülést, azt úsztam és azt próbáltam csinálni ezen az országos bajnokságon, amit mi úgy gondoltunk, előre fog minket vinni ahhoz, hogy minél jobban tudjunk majd szerepelni a vb-n és az olimpián” – fogalmazott, majd azoknak, akik a 200 pillangó után elkezdték temetni, azt üzente:

imádom őket!

(Nyitókép: Fotó: Marjai János/24.hu)

Verrasztó edzője borított, tarthatatlan állapotokról és összeesküvésről beszél
Molnár Ákos szerint vannak, akik azért dolgoznak, hogy ők ne lehessenek sikeresek.

Mindezek után a hétfő reggelt azzal nyitotta háromszoros olimpiai bajnokunk, hogy közösségi oldalán bejelentette, a mai napon törli magát az összes közösségi felületről. Hogy ez valós, netán áprilisi elsejei tréfa, vagy ismét feltörték az oldalát, hamarosan elválik. Ha tippelnünk kell, a középső.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik