Sport

Akadt egy kis huzavona a budapesti öttusa-vb kapcsán

150 nappal a rajt előtt végre kiderült, melyik helyszínen rendezik meg szeptember 2. és 8. között az olimpiai kvalifikációs öttusa-világbajnokságot.

2017. novemberében vált hivatalossá, hogy Budapesten rendezik az idei öttusa világbajnokságot. A Magyar Öttusa Szövetség eredeti tervei szerint a Kincsem Parkba vitte volna eseményt, aztán valamiért fordult a szél, és ennek ellenére a Margitsziget került előtérbe.

Ehhez képest a sportág péntek délelőtti sajtótájékoztatóján Gallai István, a hazai szövetség (MÖSZ) főtitkára megerősítette, hogy 150 nappal a rajt előtt immár biztossá vált, hogy mégis a Kincsem Parkban, a nézők által jól követhetően, egy helyszínen rendezik meg szeptember 2. és 8. között az olimpiai kvalifikációs öttusa-világbajnokságot. Mint mondta, több akadály merült fel a fővárossal történt egyeztetések során, emiatt a héten megszületett a döntés, és végleg elvetették a Margitszigetet, mint lehetséges helyszínt.

Klaus Schormann, a nemzetközi szövetség (UIPM) elnöke, aki az olimpiai, világ- és Európa-bajnok Vörös Zsuzsannával leleplezte a vb-ig visszaszámláló órát, kiemelte: biztos abban, hogy sikeres lesz a világbajnokság, már csak azért is, mert – mint azt megjegyezte – sehol másutt nem vállal annyi volt öttusázó szerepet a sportág irányításában és a versenyek szervezésében, mint Magyarországon.
(Fotó: MTI)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik