Sport

Micsoda nap: hét érmet nyertek a magyarok az ifiolimpián

Aranyérmet nyert a kajakosok gyorsasági versenyében Kiss Ádám a nyári ifjúsági olimpián, Buenos Airesben. Hozzá hasonlóan döntőbe jutott a kenus Gönczöl Laura is, de míg Kiss – a játékok honlapja szerint – bő egy másodperccel legyőzte belga ellenfelét, női kenuban a magyar versenyző alulmaradt üzbég riválisával szemben. Egy nappal korábban Rendessy Eszter győzött női kajakban ugyanebben a versenyszámban.

A tornász Balázs Krisztián a második helyen végzett talajon. Ugyancsak ezüstérmet nyert Bácskay Csenge ugrásban. Balázs a szerdöntőben 13,600 pontot kapott gyakorlatára, ezzel nem sokkal maradt el a győztes japán Kitazono Takeru 13,633-as eredményétől. Bácskay két ugrásának átlaga 13,933 pont volt, míg a győztes olasz Giorgia Villáé 14,233 – a játékok honlapja szerint.

Birkózásban is jutott ezüst a magyaroknak. Szél Anna az 57 kilogrammosok súlycsoportjában négy győzelemmel az élen zárt a B csoportban, ezzel került a döntőbe, ahol az A csoport legjobbjával, Nonoka Ozakival küzdött meg. A finálét a japán technikai tussal nyerte.

Bronzérmet szerzett az öttusázó Gulyás Michelle. A női mezőny magyar indulója az egy nappal korábbi rangsoroló vívást 12 győzelemmel és 11 vereséggel a 10. helyen zárta, majd a szombati versenynapon a 200 méteres úszást 2:11.16 perccel megnyerte, ezzel a harmadik helyre jött fel. A bónuszvívásban egy győzelmet aratott, ami egy pluszpontot jelentett a számára, a lövészetekkel kombinált 3200 méteres futásban pedig 12:44.55 perccel a hatodik legjobb eredményt érte el, és ez elég volt ahhoz, hogy a harmadik helyen érjen célba. Az ifjúsági olimpián a lovaglás nem szerepel az öttusaverseny programjában.

Bronzérmet nyert a magyar leány strandkézilabda-válogatott. A magyarok az elődöntőben szoros küzdelemben 2-1-re maradtak alul a hazaiakkal szemben úgy, hogy az első játszmában az argentinok voltak a jobbak (18-20), a másodikban pedig a magyarok (16-12), aztán a szétlövésben a hazai együttes 7-6-ra nyert. A bronzéremért a hollandokkal kellett megküzdeni és – a játékok honlapja alapján – 2-0-s magyar siker született (16-13, 20-18).

A magyar küldöttség eddig 12 arany-, 5 ezüst- és 3 bronzérmet szerzett, ezzel a második helyne áll az éremtáblán, csak az oroszok előzik meg. A vegyescsapatversenyekben elért helyezések a hivatalos éremtáblába nem számítanak bele.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik