Sport

Kézi: veszprémi sztárigazolás a láthatáron

A macedón 24rakomet.mk úgy értesült, hogy az RK Vardarral 2017-ben Bajnokok Ligája aranyat nyerő játékosuk Vuko Borozan biztosan távozik júniusban.

A lap tudni véli, hogy a montenegrói balátlövő minden valószínűség szerint Magyarországon, Veszprémben köt ki, főként azért, mert David Davis, a Telekom jelenlegi edzője pont akkor irányította a Vardart, amikor BL-t nyertek, de ez a siker a kapus Sterbik Árpáddal is összekötötte.

A Borosannak még két év lenne hátra a Vardarral kötött szerződéstől, de ez nem lehet akadály. Már a SEHA Final Fourra is nélküle érkezett Brestbe a macedón bajnok, mert 2018 decemberében térdműtéten esett át, azóta csak néhány mérkőzésen játszott, messze van korábbi formájától. A lap úgy tudja, a klub ezért nem is tesz lépéseket a megtartása érdekében, és a játékos fizetését is levette, ami újabb ok a távozás mellett.

Davis ismeri Borozant, biztosan nem venne vele zsákbamacskát, és ha sikerül felépítenie, a Veszprém erőssége lehetne nyártól a 24 éves montenegrói.

(Nyitóképen: Vuko Borozan (balra) Kölnben, a 2018-as Bajnokok Ligája Final Fourban a Montpellier kapujára tör Fotó: Patrik STOLLARZ / AFP)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik