Sport

Kettős győzelemmel jutott a BL legjobb nyolc csapata közé a Veszprém

Múlt hétvégén a Veszprém kézicsapata idegenben, a Sporting otthonában nyert 30-28-ra, így lépett egyet afelé, hogy bejusson a negyeddöntőbe a Bajnokok Ligájában. A párharc visszavágója nem éppen úgy indult, ahogy arra számítani lehetett, a portugálok 3-1-re vezettek és helyzetük volt a háromgólos előnyhöz is.

A Veszprém Gajic góljaival egyenlített ki, majd a folytatásban fokozatosan szakította le magáról ellenfelét, volt olyan szakasza is az első félidőnek, amikor öt gól volt a különbség, de a félidőre is megnyugtató, 17-14-es állásnál mentek a csapatok.

Egy látványos Manaskov-gól:

A második játékrész eleje is rosszul indult, az első három találatot a Sporting szerezte. Mackovsek törte meg a vendégek lendületét, innentől kezdve pedig ismét a veszprémiek kezében volt a mérkőzés, az olló pedig fokozatosan nyílt egyre nagyobbra a csapatok között, végül elég sima győzelmet aratott a magyar együttes, 35-29 lett a vége. Manuel Strlek 7 góllal volt a hazaiak legeredményesebb játékosa.

Majd a Meskov Breszt – Flensburg párharc győztese lesz az ellenfél a negyeddöntőben, a németek idegenben kerültek 30-28-as előnybe. A visszavágó vasárnap lesz.

A magyar bajnok MOL-Pick Szeged is vasárnap játssza a második meccset a lengyel Wisla Plock együttesével, az elsőt a magyar csapat idegenben 22-20-ra megnyerte.

Eredmény – kézilabda Bajnokok Ligája, nyolcaddöntő, 2. mérkőzés

Telekom Veszprém-Sporting CP (portugál) 35-29 (17-14)

a Veszprém gólszerzői: Strlek 7, Marguc 5, Manaskov 4, Gajic, Mahé, Mackovsek, Lékai 3-3, Nilsson, Nenadic 2-2, Ilic, Nagy L., Blagotinsek 1-1

Továbbjutott: a Veszprém kettős győzelemmel, 65-57-es összesítéssel.

Nyitókép: MTI/Bodnár Boglárka

Ajánlott videó

Olvasói sztorik