Sport

Amikor bemutatod a három legjobb ütésed, de Federer röhögve nyeri a pontot

Roger Federer közel tökéleteset nyújtott a miami tenisztorna negyeddöntőjében a dél-afrikai Kevin Anderson ellen, márpedig, ha a svájci zseni így játszik, az nem sok jót jelent az ellenfelek számára.

Az első szettben a 36 pontból 26-ot nyert a svájci, úgyhogy 6:0-val is be is söpörte, majd a másodikban is elhúzott 2:0-ra, és bár Anderson visszabrékelt, de 4:4-nél Federer megnyerte a maratoni, 14 perces játékot, aztán kiszerválta a meccset.

A meccs legszebb pontját az első szett ötödik játékában hozták össze a felek, Federer többször is egészen bravúrosan mentett a hálónál, majd nagyon finom mozdulattal nyerte meg végül a labdamenetet.

Federer 6-1-re vezet az Anderson elleni párharcban, és hetedszer játszhat elődöntőt Miamiban, ahol háromszor nyert eddig. Az elődöntőben a kanadai Denis Shapovalov vár rá, míg a másik meccsen a szintén kanadai, a 2. fordulóban Fucsovics Mártont búcsúztató, 18 éves Felix Auger-Aliassime találkozik a címvédő amerikai John Isnerrel.

A nőknél már kialakult a döntő párosítása, a 12. helyen kiemelt ausztrál Ashleigh Barty az 5. helyen rangsorolt cseh Karolina Pliskovával küzd majd a trófeáért.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik