Sport

Véget vetettek a Ferencváros veretlenségének

Szezonbeli első vereségét szenvedte el a zöld-fehér alakulat. A vízben. Megőrizte veretlenségé az OSC. A vízben.

Mindkét állítás igaz, hiszen a vízilabda OB1 18. fordulójában az a két csapat ugrott medencébe egy egymás ellen mérkőzés erejéig, amelyik 17 forduló után egyaránt hibátlan mérleggel érkezett  a Császár-Komjádi Sportuszodába. A mérkőzést a Fradi kezdte jobban, a nagyszünetben két góllal 5-3-ra vezetett, aztán Varga Dénes kihagyott egy ötméterest és az újbudaiak ettől szárnyra kaptak.

A harmadik negyedben csináltak egy 3-0-s sorozatot, amivel már 6-5-re átvette a vezetést Vad Lajos együttese. A befejező negyedet az OSC 3-2-re húzta be, így összességében 9-7-re nyert idegenben és jelenleg az egyetlen száz százalékos csapat a bajnokságban.

Érdekesség, hogy vendégkapuban Lévai Márton védett, nem pedig a szerb olimpiai aranyérmes Branislav Mitrovic. A magyar válogatott kapusa ezt azzal hálálta meg, hogy lehúzta a rolót: 63 százalékos védésmutatót produkált, ami azért nem semmi. Ehhez persze az is kellett, hogy az OSC védekezés a második félidőben erősen feljavult, köszönhetően annak, hogy kiválóan zónáztak, amelynek köszönhetően az átlagosnál többet blokkoltak mezőnyben is.

A Fradi ásza, Varga Dénes 8 kísérletből egy gólt lőtt, Aaron Younger 4/1-es, Vámos Márton 5/1-es, Nikola Jaksic 3/0-s, Jansik Szilárd 2/0-s mutatóval zárt, amelyen mindenképp el kell gondolkodjon a Fradi olimpiai bajnok edzője, Varga Zsolt.

(Nyitóképen: Lévai Márton Fotó: MTI)

E.ON férfi vízilabda-bajnokság, középszakasz, felsőház, 4. forduló

FTC-Telekom Waterpolo – A-Híd-OSC-Újbuda 7-9 (2-1, 3-2, 0-3, 2-3)
Gólszerzők: Német, Vámos, Kállay, Varga Dénes, Gór-Nagy, Younger, Nikic, ill. Kovács G. 2, Bundschuh, Erdélyi, Manhercz, Tóth M., Brguljan, Ubovic, Randjelovic

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik