Sport

Megvan az átalakított Davis Kupa beosztása

Elkészült a megreformált tenisz Davis Kupa 18 csapatos, madridi döntőjének csoportbeosztása. A november 18. és 24. között rendezendő esemény első összecsapását a címvédő horvátok vívják az oroszokkal a B csoportban, míg a házigazda spanyolok a második napon lépnek először pályára, ugyancsak az oroszok ellen.

Az első helyen kiemelt franciák a japánokkal és a szerbekkel kerültek egy csoportba, míg a selejtezőben a magyarokat búcsúztató németek a chileiekkel és az argentinokkal találkoznak majd.

A tornán – amelyen a 12 selejtező győztese mellett az előző évben elődöntős horvát, francia, spanyol és amerikai válogatott, valamint a szabadkártyás argentin és brit együttes indulhat – hétfőtől csütörtökig a hat háromcsapatos csoportban küzdenek a felek, ezekből a hat első helyezett mellett a két legjobb második jut tovább. Csütörtök este és pénteken a negyed-, szombaton az elődöntőkre kerül sor, a finálét pedig vasárnap rendezik.

Minden mérkőzés két nyert szettig tart, két egyes és egy párosmeccset játszanak egymással a válogatottak. A négy elődöntős automatikusan résztvevője lesz a 2020-as tornának, míg a két legrosszabb mérleggel záró együttes búcsúzik.

A Davis Kupa csoportbeosztása:

A csoport: Franciaország, Japán, Szerbia
B csoport: Horvátország, Oroszország, Spanyolország
C csoport: Argentína, Chile, Németország
D csoport: Belgium, Kolumbia, Ausztrália
E csoport: Kazahsztán, Hollandia, Nagy-Britannia
F csoport: Olaszország, Kanada, Egyesült Államok

Nyitókép: Samuel de Roman/Getty Images

Ajánlott videó

Olvasói sztorik