Sport

Két klasszisát is elvesztette a Fradi kézicsapata

Két meghatározó játékos távozik az FTC női kézilabdacsapatától az idény végén, derült ki a klub honlapján megjelent közleményből.

A spanyol átlövő-irányító, Nerea Pena 2012, a kapus Szikora Melinda 2013 óta erősítette a csapatot.

“A Ferencváros elmúlt éveit meghatározó játékosokról van szó, akiket szerettünk volna megtartani, de ők sajnos nem fogadták el az ajánlatainkat. Sajnálom mindkettejük döntését, köszönjük az itt töltött éveket és a további pályafutásukhoz sok sikert kívánunk” – nyilatkozta Bognár László, a női kézilabda-szakosztály ügyvezető igazgatója.

A közlemény óta kiderült, mindketten Siófokon folytatják.

“Nehéz volt meghozni ezt a döntést,de úgy érzem változásra van most szükségem. Több megkeresést is kaptam, amelyek közül a siófoki lehetőség volt a legideálisabb számomra. Fontos szempont volt, hogy továbbra is Magyarországon maradhatok. Az eddig itt töltött hét év alatt nagyon sok barátom lett, megszerettem az országot és mára egyértelműen második otthonomként tekintek rá. Ennek az idénynek még nincsen vége, így profi játékosként most természetesen a jelenre koncentrálok. A következő szezonra, annak új kihívásaira, új impulzusaira pedig kíváncsian és bizakodóan gondolok” – mondta Pena új csapata honlapján.

A Fradi a hétvégén óriási csatában vesztette el a kupadöntőt a Győr ellen, a Bajnokok Ligájában egy lépésre van a csapat a budapesti négyesdöntőtől, ehhez az orosz Rosztov Don elleni párharcot kéne abszolválni.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik