Sport lineup

Végre nem csak csere lesz a Super Bowl-győztes irányító

Csapatot vált a Super Bowl-győztes irányító, Nick Foles, aki Philadelphiából Jacksonville-be teszi át székhelyét a tengerentúli profi amerikaifutball-ligában (NFL). Érkezésével szinte biztos, hogy a Jaguars elküldi eddigi kezdő irányítóját, Blake Bortlest, aki hétfőn egymilliós bónuszt kapna, amennyiben akkor még a keretben lenne.

Foles négy évre 88 millió dollárért ír alá, ebből 50,125 milliót garantáltan megkap, de különböző bónuszokkal és ösztönzőkkel akár 102 milliót is kereshet.A 30 éves játékos csak Carson Wentz elsőszámú cseréje volt a Philadelphia Eagles csapatánál, de mivel utóbbi megsérült a 2017-es idényben, így Foles vezette a rájátszásban a Sasokat, akik remek teljesítményével – a Super Bowl legértékesebb játékosának választották – megnyerték a nagydöntőt. Az előző szezonban Foles szintén sérülés miatt vette át az irányítást, ezúttal vezetésével egy kört vett sikerrel az Eagles, a másodikban kikapott.

Új szerződése szerdán, az új ligaév kezdetén válik hivatalossá, mert Foles szerződésének lejártával akkor lesz szabadügynök.

Nyitókép:  Jonathan Bachman/Getty Images

Ajánlott videó

Olvasói sztorik