Sport

Két csatornán is nézhetjük majd a Tour de Hongrie-t

Siófoki prológgal kezdődik és székesfehérvári befutóval zárul júniusban a 40. Tour de Hongrie országúti kerékpáros körverseny. A viadal keddi sajtótájékoztatóján elhangzott, hogy két magyar csapat is szerepel majd a 140 fős mezőnyben: a nemzeti válogatott mellett a Pannon Cycling Team.

Az M4 Sport napi két órában élőben közvetít, valamint minden este egyórás összefoglaló lesz látható az Eurosporton, amely az utolsó két napon élőben adja a versenyt.

A Tour de France-ot rendező Amaury Sport Organisationnel (ASO) és az Eurosporttal kötött hároméves megállapodás értelmében 2021-ig biztosan világszerte követhetik majd a nézők a magyar körversenyt. Szabó Tünde sportért felelős államtitkár kiemelte: nagyszerű látni, hogy ismét szintet lépett és új dimenzióba került a Tour de Hongrie.

A legnagyobb körversenyek példáját követve, méltó körülmények között ismertetjük az útvonalat. Ez a mai gála is mutatja, hogy a Tour de Hongrie a helyére került. A Tour de Hongrie nélkül nem csupán a magyar, hanem a nemzetközi versenynaptár is elképzelhetetlen. A saját körversenyünkön keresztül megmutathatjuk Magyarországot Európának, és bemutatkozhatunk a világnak.

– modnta az államtitkár a Budapest Music Centerben tartott sajtóeseményen, amelyen a viadal történetének hőseit is köszöntötték.

A június 11-én kezdődő körverseny 890 kilométeres össztávú, a 2.1-es kategóriájú nemzetközi verseny mezőnye június 16-án ér majd célba.

A 2019-es Tour de Hongrie programja:

június 11,: Siófok, 4 km, egyéni időfutam
június 12.: Velence-Esztergom, 194 km
június 13.: Balassagyarmat-Miskolc, 201 km
június 14.: Kazincbarcika-Tiszafüred félszakasz 115 km, Tiszafüred-Hajdúszoboszló félszakasz 69 km
június 15.: Karcag-Kékestető, 138 km
június 16.: Kecskemét-Székesfehérvár, 169 km

Nyitóképen a 2018-as Tour de Hongrie. Fotó: tourdehongrie.hu

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik