Sport

Két magyar bringás biztosan helyet kap Contador csapatában

Két magyar kerékpáros biztosan szerephez jut az idény második felében Alberto Contador csapatában, a kontinentális besorolású Kometa Cycling Teamben.

Négy fiatal magyar bringás, Varga Bálint, Mészáros Ábel, Kiss Máté Hunor és Szöllősi Ferenc decemberben már csatlakozott a csapat edzőtáborozásához a spanyolországi Olivában. Utóbbi két kerékpáros a január végétől tartó, legutóbbi tréningeken is részt vett, akárcsak Molnár Gábor, illetve egy darabig Karl Ádám.

A kétszeres Giro d’Italia-győztes, a csapatnál sportigazgatóként tevékenykedő olasz Ivan Basso a tapasztalatokat összegezve elmondta, ezeken a magyar versenyzőkön látszik: ügyesek és megvan bennük a motiváció, az akarat és a küzdeni tudás, ám néhányuknak még időre van szükségük, hogy elérjék az együtteshez szükséges szintet.

Biztosra mondhatom, hogy két magyar kerékpáros csatlakozni fog a csapathoz, az edzésmunka alapján a stábbal kettejüket látjuk készen erre, ám neveket még nem mondhatok

– hangsúlyozta Basso a közmédiának adott interjúban. Hozzátette, a két biztos csapattag mellett a többiekkel is együtt fognak dolgozni további felkészüléseken, és segítségükre lesznek az edzéstervek kialakításában.

A két-két Tour de France- és Giro d’Italia-, valamint három Vuelta a Espana-diadallal a sportág egyik legnagyobbjának számító spanyol Contador a csapattal edző magyarokról úgy vélekedett: nagyon fiatal versenyzők, akik előtt még sok munka áll a következő években.

Nyitóképünkön Alberto Contador. Fotó: Artur Widak/NurPhoto via Getty Images

Ajánlott videó

Olvasói sztorik