Sport

Fucsovics harcolt minden pontért, de kikapott Wawrinkától

Fucsovics Márton kikapott Stan Wawrinkától az egyesült államokbeli Indian Wellsben zajló, keménypályás tenisztorna férfi tenisztorna 2. fordulójában. A találkozó hatalmas küzdelmet hozott, közel 3 és fél órán át tartott. Wawrinka a következő körben Roger Federerrel találkozik majd.

Az első szett elég hektikus volt az adogatások szempontjából, összesen öt brék volt, Fucsovics, akit karrierje során először emeltek ki igazán nagy tornán, háromszor veszítette el a szervagémjét, így aztán Wawrinka nyerte meg a közel egy órás játszmát. A második játékrész még az előzőnél is szorosabb volt, 4-4-ig mindenki hozta a saját adogatását, ekkor a magyar játékos nyert fogadóként játékot, de svájci riválisa visszabrékelte. Fucsovics aztán rövidítésben egyenlített ki.

Pár parádés labdamenet a meccsről:

Úgy tűnt, hogy a közös munkát Sávolt Attilával nemrég befejező Fucsovics Márton kicsit elfogyott a harmadik szettre, 4-2-es, majd 5-3-as hátrányban is volt, de aztán hárított három meccslabdát majd kiegyenlített. 5-5 után azonban már csak Wawrinka nyert gémet, a maratoni utolsó játékban is hárított Fucsovics egy meccslabdát, de a svájci az ötödik lehetőséget már kihasználta.

Nem tudom, mit mondhatnék most nektek. Stan Wawrinka ellen hárítottam 4 meccslabdát és mindent kiadtam magamból, ami ma bennem volt. Nem sok hiányzott, harcoltam minden pontért. Megyek tovább, a következő állomás Miami

írta a Facebookon Fucsovics.

Eredmény – Indian Wells, 2. forduló

Stan Wawrinka (svájci) – Fucsovics Márton (magyar, 29.) 6-4, 6-7 (7-5), 7-5

Nyitókép: MTI/EPA/John G. Mabanglo

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik