Sport

Fucsovics Márton és Babos Tímea nyílt levélben kéri a szövetséget, gondolja meg magát

Nyílt levelet tett közzé a Magyar Tenisz Szövetséggel szemben álló Fucsovics Márton és Babos Tímea, továbbá az őket támogató korábbi éljátékosok, Temesvári Andrea, Kapros Anikó, Sávolt Attila és Markovits László.

A nyílt levelet vágatlanul közöljük.

Tisztelt Elnök Úr!  Tisztelt Elnökség!

Ahogyan már Önök is értesültek róla, Orbán Viktor miniszterelnök úr és kormánya jóvoltából megszületett az a kormányhatározat, amely lehetővé teheti, hogy hosszú idő után ismét visszakerüljön Budapestre a Márky Jenő által jogtulajdonolt WTA salakpályás tenisztorna.

Ezért döntött a kormány a Márky-féle tenisztorna mellett
Az EMMI válaszában kitért arra is, a sporttörvény mit mond a profi teniszversenyek rendezéséről.

A kormányhatározat megjelenése óta az EMMI sportállamtitkársága, valamint a  Sportesemények Szervezéséért, Lebonyolításáért és Sportszolgáltatásért Felelős Nonprofit Kft. mindent megtesz annak érdekében, hogy a verseny megrendezésre kerüljön. Az ezzel kapcsolatos szerződéskötés folyamata már el is indult, és hamarosan le is zárul.

Ezzel egy időben azonban a WTA vezetése arról tájékoztatta Márky Jenő jogtulajdonost, hogy 2020-ra a Magyar Tenisz Szövetség már elkötelezte magát egy budapesti, élőfüves WTA-torna megrendezésére, amely szerepel is a hivatalos versenyprogramban.

Újabb teniszőrület: a szövetség összekeveri Budapestet Wimbledonnal
Egy füves pályás verseny Budapestre hozása érdekében tett lépéseket a Magyar Tenisz Szövetség. Magyarországon egyetlen füves teniszpálya sincs, így a rendezés irtózatos költséggel járna, és kormánygarancia sincs rá. A szövetség titkolózik és adatvédelmi incidenst emleget.

Mivel ennek az élőfüves tornának az időpontja nagyon közel esik a Márky Jenő által jogtulajdonolt, Római Teniszakadémiára tervezett salakpályás versenyhez, a WTA addig nem tudja támogatni a kormány és általunk, korábbi sikeres magyar profi teniszezők által támogatott salakos torna 2019-től való megrendezését, amíg a 2020-as élőfüves verseny szerepel a naptárban.

Erre hivatkozva kérjük a tisztelt Magyar Tenisz Szövetség elnökségét, hogy minél előbb mondja vissza hivatalosan a versenyrendezés szándékát a WTA illetékes testületénél, mert információink szerint

sem a szükséges kormánygarancia, sem az infrastrukturális feltételek nem állnak a szövetség elnökségének rendelkezésére.

Ezt azért is tartjuk fontosnak, mert ha 2020-ban nem tudja megrendezni az élőfüves tornát a Magyar Tenisz Szövetség  – melynek indokoltságát szakmailag vitatjuk – és a közeljövőben a Márky Jenő által jogtulajdonolt verseny erre hivatkozással nem kerül támogatásra a WTA részéről, akkor egy olyan elfogadhatatlan és méltatlan helyzet is előfordulhat, hogy egy kormánygaranciával, biztos helyszínnel és múlttal rendelkező magyar verseny megrendezése meghiúsul.

Bízunk az elnökség ésszerű döntésében, amelynek köszönhetően a kormányhatározat és a magyar versenyzők szándékának megfelelően 2019-től ismételten megrendezésre kerülhet  Magyarországon a Hungarian Grand Prix verseny.

Tisztelettel: Temesvári Andrea, Babos Tímea, Kapros Anikó, Marosi Katalin, Sávolt Attila, Fucsovics Márton, Markovits László

Miért tört ki a teniszháború?

Ahhoz, hogy az éljátékosok nem akarnak a szövetséggel szóba állni, hogy a fideszes Szűcs Lajos elnök és Richter Attila főtitkár által vezetett szövetség helyett a kormány mást választott versenyrendezésre, több korábbi ügy is hozzájárulhatott. Az MTSZ az utóbbi időszakban versenyrendezés címen

A gazdálkodás miatt

Ajánlott videó

Olvasói sztorik