Sport

A győri edző ígéri, hogy nekimennek a Fradinak

Magyar rangadóra figyel majd Európa, ugyanis a női kézilabda Bajnokok Ligája középdöntős szakaszában a Ferencváros Győrbe látogat. Ugyan az érdemi dolgok már korábban eldőltek, azaz mindkét csapat ott lesz negyeddöntőben, a két fél nyilatkozatai alapján nem lehet kétségünk afelől, hogy ki lesznek élezve erre az összecsapásra.

Győr-Fradi meccs tét nélkül? Na, ez kizárt… Ha leállnánk kavicsot dobálni, még abból is presztízs lenne…

– nyilatkozta a fradi.hu-nak Elek Gábor, a ferencvárosiak vezetőedzője.

Az ETO-t irányító Danyi Gábor is ráerősített erre, amikor azt mondta:

Nekimegyünk a Ferencvárosnak, hiszen mi mást tehetnénk hazai pályán, hazai szurkolótábor előtt, a Ferencváros ellen? Aki mást gondol, az nagyon tévúton jár, és nagyon nem ismer bennünket.

A Győr már biztosan a 2-es csoport első helyén végez, míg a Ferencváros azért van harcban, hogy ne a negyedik helyen végezzen, mert akkor a másik csoportból a legerősebb ellenfelet kapja majd az egyenes kieséses szakaszban. A hazai csapatból Fodor Csenge, a brazil Eduarda Amorim, és az idény végén távozó norvég Nora Mörk hiányzik majd sérülés miatt, a vendégeknél a holland Danick Snelder és a montenegrói Djurdjina Malovic nem játszhat.

Magyarországról öt sztárkézis igazol Bukarestbe
Úgy néz ki, világválogatott alakul a román fővárosban, ami egyszersmind azt is jelenti, hogy három magyar klubnak is pótolnia kell nyáron távozó legjobbjait.

Az FTC legutóbb 2017 októberében győzte le az ETO-t, amelynek otthonában 2015 májusa óta nem sikerült nyernie. A legutóbbi BL-meccsen, február elején 32-32-es döntetlen született Érden.

Bajnokok Ligája, középdöntő, 5. forduló, 2. csoport

Az állás: 1. Győri Audi ETO KC 15 pont, 2. Vipers Kristiansand (norvég) 10 (233-211), 3. CSM Bucuresti (román) 10 (247-236), 4. Ferencváros 9, 5. Krim Mercator Ljubljana (szlovén) 3, 6. Thüringer HC (német) 1

Nyitókép: MTI/Krizsán Csaba

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik