Sport

Óriási csata, ikszelt a Fradi a Győrrel a BL-ben

Hatalmas izgalmakat hozott a női kézilabda Bajnokok Ligája magyar rangadója, melyen a Ferencváros szinte végig vezetett, de tíz másodperccel a vége előtt kiegyenlített a címvédő.

A női kézilabda Bajnokok Ligája középdöntőjének 2-es csoportjában magyar rangadót rendeztek szombaton, a címvédő Győr a Ferencváros vendége volt Érden. Bár a Fradi vezetőedzője, Elek Gábor azt mondta, talán idén a legkisebb esélyük a Final Fourba jutni, azt ígérte, ha felszabadultan tudnak játszani, meglephetik az ETO-t.

Fradi: Idén van a legkevesebb esély a BL négyes döntőjére
A Ferencváros és a címvédő Győri Audi ETO KC érdi rangadójával folytatódik szombaton a középdöntő a női kézilabda Bajnokok Ligájában. A két csapat

Mindkét oldalon voltak hiányzók:

  • a budapestieknél a holland Danick Snelder és a montenegrói Djurdjina Malovic, valamint Bobana Klikovac hiányzott sérülés miatt, a csapatkapitány Kovacsics Anikó pedig beteg volt a napokban, és ugyan benevezték a rangadóra, csak a kispad mellől szemlélte a történéseket,
  • míg a győrieknél Fodor Csenge, a brazil Eduarda Amorim és a norvég Nora Mörk nem játszhatott.

Jól kezdett a Ferencváros, mert bár Groot szerezte az első gólt, fordított a házigazda, amely a játékrész közepén, Klivinyi góljával már három találattal is vezetett (12-9). A győri védekezés elég ingatag lábakon állt az első félidőben, a Ferencváros pedig ezt tökéletesen kihasználta, miközben a kapuban Bírónak volt több látványos bravúrja is. Így aztán Klujber a 23. perc elején már 15-11-re módosította az állást, ám innen vissza tudott jönni a Győr mínusz egyre a félidőre (16-15).

Azt hihettük, majd letolja a pályáról a második félidő elején a kapuscserével próbálkozó ETO a Fradit, de nem így történt,

5-1-es rohanással kezdte a felvonást az FTC.

Nagy nehezen, de összeszedte magát az címvédő, ehhez az is kellett, hogy egy-két ziccert elhibázott a Fradi. Hansen gólja után, a 40. percben kért időt Elek Gábor, ekkorra már csak két gólra olvadt csapata előnye (22-20). A folytatásban Kristiansen révén feljött egy gólra megint az ETO, de újabb kihagyás jött, a Ferencváros pedig ezen az estén ezeket nem hagyta büntetlenül, így Háfra góljával ismét három volt a különbség (24-21).

Volt egy ilyen is ma:

Kiss védései hozták olyan helyzetbe a Győrt, hogy ki tudjon egyenlíteni a vendégcsapat, ez Hansen góljávla sikerült az 52. percben, de utána Háfra és Klujber révén ismét ellépett kettővel a Fradi. Az 55. percig kellett várni, mire első gólját megszerezte a napokban hosszabbító Görbicz, amivel 29-29 lett az állás.

A végjáték egészen hihetetlen volt, ugyanis az utolsó percnek 31-31-ről vágtak neki a csapatok. Klujber juttatta újra előnybe a Fradit, de a Győr utána végigrohant a pályán és kiegyenlített Grootnak köszönhetően. Maradt még hat másodperce a hazai csapatnak Elek Gábor újabb időkérése után, egy időntúli szabaddobást sikerült kiharcolni. Háfráé volt az utolsó lövés, Pintea kezében akadt el a labda, 32-32 lett a vége.

A ferencvárosiak legeredményesebb játékosa a hétgólos Klujber volt, Háfra is hat találatig jutott. A vendégeknél a légiósok húzták a csapatot, Groot nyolcszor volt eredményes, Kristiansen, Oftedal és Hansen pedig ötször-ötször.

A két győzelemmel, egy döntetlennel és három vereséggel álló Ferencváros számára jövő szombaton a szlovén Krim Mercator Ljubljana otthonában folytatódik a BL középdöntője, az öt győzelemmel és egy döntetlennel rendelkező Győr pedig a norvég Vipers Kristiansand csapatát fogadja.

Eredmény – női kézilabda Bajnokok Ligája, középdöntő, 2. forduló, 2. csoport

FTC-Rail Cargo Hungaria – Győri Audi ETO KC 32-32 (16-15)

gólszerzők: Klujber 7, Háfra 6, Mészáros 5, Pena 4, Klivinyi, Lukács 3-3, Schatzl, Márton 2-2, illetve Groot 8, Oftedal, Kristiansen, Hansen 5-5, Knedlikova, Bódi 2-2, Pintea, Puhalák, Tomori, Görbicz, Brattset 1-1

Fotó: MTI/Mónus Márton

Ajánlott videó

Olvasói sztorik