Sport

Ez a kupameccs kicsit méltatlan volt a Fradihoz

A Ferencváros női kézilabdacsapata megszenvedett a Vác otthonában, a Magyar Kupa negyeddöntőjében, de 31-27-es győzelmével bejutott a négyes döntőbe. Elek Gábor, a Fradi vezetőedzője kissé csalódottan értékelte a látottakat a meccset közvetítő M4-nek:

Nagyon nehézzé tettük önmagunknak, ez borzasztóan idegesít. A mentalitás sem tetszett. Egy kicsit úgy voltunk vele, hogy ez így is, úgy is meglesz. Kicsit rendezni kell elsősorban a mentális kérdéseket. Ezzel soha nem szokott problémánk lenni, de most úgy látom, kicsit kezdünk belecsúszni abba, hogy könnyedebben veszünk mérkőzéseket. Mi nagyon messze vagyunk attól, hogy ezt megtehessük.

Amikor megkérdezték, hogy mindez esetleg azért történhetett, mert nemrég még BL-meccset játszott a Ferencváros, Elek azt válaszolta, őt ez különösebben nem érdekli, lassan, enerváltan játszottak, amivel nem volt elégedett. És akik a Ljubljana ellen játszottak, ők most kevesebbet voltak a pályán, sokat tudtak cserélni. Most inkább a fejekben volt gond, ezt kell rendbe rakniuk.

Ez egy kicsit méltatlan volt hozzánk, de a legfontosabb dolog, a továbbjutás megvan

– mondta Elek, aki kiemelte azt is, hogy egy nagyon jól játszó Vác ellen sikerült nyerniük.

A címvédő Győri Audi ETO a Mosonmagyaróvárt verte tíz góllal, így szintén bejutott a négyes döntőbe, ahová korábban az Érd és a Dunaújváros kvalifikálta magát. A négyes döntőt március 16-án és 17-én rendezik a debreceni Főnix Csarnokban. Az elődöntő sorsolására jövő hét elején, hétfőn vagy kedden kerül sor.

Eredmények – Magyar Kupa, negyeddöntő

Győri Audi ETO KC – Eu-Fire Mosonmagyaróvár 35-25 (17-7)
GVM Europe-Vác – FTC-Rail Cargo Hungaria 27-31 (14-16)

Nyitókép: MTI/Krizsán Csaba

Ajánlott videó

Olvasói sztorik