Sport

Megkapták a Hosszú Katinka miatt kiszoruló úszók az edzőtermet

Még február elején került ki a nyilvánosság számára, hogy Hosszú Katinkát zavarja a többi úszó a felkészülésben. Az olimpiai bajnok kérésére nem engedtek be senkit a Duna Aréna konditermébe, amíg az Iron Lady ott tartózkodott.

Hosszú Katinka Kapás Boglárkával is kiszúrt
A háromszoros olimpiai bajnok egyedül szeret kondizni. EGYEDÜL.

A megdöbbentő esetet követően kisebb üzengetés vette kezdetét. Hosszú Katinka először is leszögezte, hogy senki ellen nincs személyes kifogása, sőt több sportolóval meg is beszélte, hogy egyedül kíván dolgozni. Ugyanakkor Virth Balázs, az UTE edzője meglehetősen csípős megjegyzést tett az eset kapcsán.

Petrov Árpáddal beszéltem, azt mondta: akkor használhatjuk az edzőtermet, ha Hosszú nincs bent. A sportolóim számára viszont szintén a reggeli időpont az ideális. Azt gondoltam, a Duna Aréna konditerme elég nagy ahhoz, hogy elférjünk többen is, de úgy látszik, tévedtem

A vitára egészen abszurd megoldást talált a szövetség, épített még egy edzőtermet. Szerdán bejelentette a Magyar Úszószövetség, hogy elkészült az új terem, melyet a válogatott tagjai használhatnak saját beosztásuk szerint. Vagyis jelen pillanatban

a Duna Arénának két edzőterme van, egy Hosszú Katinkának, egy pedig a többi úszónak.

A szövetség tájékoztatása szerint ki is próbálták már a kiegészített eszköztárral felszerelt szobát.

Nekünk itt eddig egy négy-öt bordásfalból álló ’tornateremben’ kellett megoldanunk a szárazföldi edzést. Most nagyon boldogak vagyunk, hogy megkaptuk azt, amire szükségünk volt.

– mondta az olimpiai és világbajnoki bronzérmes, Európa-bajnok Kapás Boglárka az új teremről.

Verrasztó Dávid és Milák Kristóf is megkönnyebbülésének adott hangot, amiért végre megfelelő körülmények között készülhetnek. Noha Hosszú szerint elsimította a félreértésekből adódó ügyeket, talán mégis maradt néhány úszóban tüske.

Hosszú: Nem mondtam semmi bántót a többi úszóra
Úgy érzi, nem ő volt az, aki nem tette meg a megfelelő lépéseket a Duna Aréna konditermével kapcsolatban.

Nyitókép: MÚSZ/Derencsényi István

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik