Sport

Hosszú Katinka: Eljuthatunk oda, hogy nem az olimpia lesz a legfontosabb

A napokban tartottak sajtótájékoztatót, amelyen bejelentették, hogy Hosszú Katinka klubtulajdonos lesz az úszók új versenysorozatában, az ISL-ben, amelyben így egy budapesti csapat is indulni fog. A háromszoros olimpiai bajnok emellett a sorozat nagykövete is lesz. A részletekről itt olvashat:

Hosszú már nem fél attól, hogy eltiltják
Sőt ő lesz az ISL budapesti csapatának vezetője.

Hosszú az M4-nek is nyilatkozott az ISL kapcsán, és mondott egy érdekes dolgot: szerinte a verseny a jövőben akár az olimpiával is felveheti a versenyt a fontosságát tekintve.

Lehet, hogy eljutunk egy olyan szintre, mint az NBA vagy az ATP, és azt mondjuk, hogy nem feltétlenül az olimpia a legfontosabb, mert az úszónak fontosabb, hogy a ligában szerepeljen, mert ott olyan érték van és olyan értéket kap vissza, hogy neki már az lesz a legfontosabb, hogy mindig ott versenyezzen.

Az M4-nek Sós Csaba, az úszók szövetségi kapitánya is nyilatkozott, ő is örül az ISL-nek, azt viszont nem szeretné, ha bármi is elhomályosítaná az olimpiákat.

Nem szeretnénk, ha eljutnánk odáig, mint amikor a rúdugró Szergej Bubka azt mondta, hogy az olimpia nem fér bele a programjába. Minden országban az olimpia a fő cél, ehhez igazítanak mindent. Miután Katinka már mindent elért ebben a sportágban, nála más is lehet a fókuszban, de hogy az olimpia ne, az elképzelhető egyszer, de akkor az állami támogatás, a Magyar Úszó Szövetség támogatása meg fog szűnni, hiszen minden az olimpiai felkészülést célozza.

A versenysorozat idén indul, de a mostani még amolyan tesztidőszak lesz egy hat-nyolc állomásból álló alapszakasszal, a döntő pedig a tervek szerint decemberben, Las Vegasban lesz majd. A budapesti versenyt a tervek szerint októberben rendeznék.

Nyitókép: Clive Rose/Getty Images

Ajánlott videó

Olvasói sztorik