Sport lineup

4,6 millió dollárnak mondott nemet, hogy az NFL-ben játszhasson

Alighanem a világon bárki azt mondaná, ha már 4,6 millió dolláros szerződést kötött, akkor nem változtat. A 21 esztendős Kyler Murray azonban nem ilyen ember. A sportcsillag sokoldalú tehetség, ugyanis az egyetem során baseballban és amerikaifutballban is kimagasló teljesítménnyel rukkolt elő.

Sokáig nem volt világos, melyik sportágat is választja majd Murray, decemberben még az Oklahoma Sooners focicsapatában játszott, végül mégis az MLB-ben szereplő Oakland Athleticsben kötött ki. Rendkívül komoly, 4,6 millió dolláros szerződést kötött,

csakhogy egyre több NFL-csapat érdeklődött Murray iránt, aki végül hétfőn úgy döntött, otthagyja a csapatát és részt vesz az amerikafoci-bajnokság draftján.

Egyetlen teendője így az volt, hogy a 4,6 millióból másfelet visszafizetett az Athleticsnek és reméli, csakugyan valaki irányítóként alkalmazza.

További érdekesség, hogy

a sporttörténelem folyamán az első olyan játékos lehet, akit az MLB és az NFL draftján is első körben választanak ki.Az idei drafon 17 irányító vesz részt,arról megoszlanak a vélemények, hogy Murray a legjobb-e, mivel alacsonyabb és könnyebb is posztjának klasszisaihoz képest. Ha tényleg az első körben választják ki, legalább 10 millió üti a markát, így pénzügyileg jobban járhat, mint a biztos baseball-szerződéssel.

Nyitókép: Michael Reaves/Getty Images/AFP

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik