Sport

Saját testét és ellenfelét is legyőzte a magyar teniszező

Szintai Dávid győzött a 42 ezer euró (13,3 millió forint) összdíjazású budapesti férfi challenger-tenisztorna selejtezőjében, ezzel életében először feljutott egy ATP-verseny főtáblájára.

A Davis Kupa-válogatottban a hétvégén, a frankfurti selejtezőben bemutatkozott játékos hétfőn Alessandro Begával csapott össze a BOK Csarnokban. Az olasz ellenfél 392. a világranglistán, míg Szintai egyelőre a top 1000-be sem tudott bekerülni. Ehhez képest kiegyenlített és színvonalas csatát vívott Begával, a szetthátrány és a többszöri ápolás sem zökkentette ki a ritmusból, és végül 3 óra 5 perces csatában győzött.

Óriási élmény volt a Davis Kupa, annak a lendülete visz tovább előre. Hetek óta bajlódom a farizmommal, Frankfurtban a combhajlítóm is megsérült, ez a mai hosszú meccs sem segített, úgyhogy a nap hátralévő részét kezelésekkel töltöm. De életemben először feljutottam egy challenger-torna főtáblájára, köszönöm a szabadkártyát a magyar szövetségnek

– nyilatkozta boldogan a 21 éves játékos az MTI-nek.

A nap folyamán 15 órától a Davis Kupa-csapat többi tagja is pályára lép a BOK Csarnokban, valamennyien szabadkártyát kaptak a szervező Magyar Tenisz Szövetségtől a viadal főtáblájára. Elsőként az egyéni ranglistahelyezéssel nem rendelkező Borsos Gábor találkozik az osztrák Lucas Miedlerrel (276.), majd Piros Zsombor (372.) következik a lengyel Michal Przysiezny (-) ellen, 18.30 órától pedig Nagy Péter (-) száll szembe az olasz Roberto Marcorával (283.).

Nyitókép: Arne Dedert/dpa

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik