Sport

Az ukránok teniszsztárja összerúgta a port hazája szövetségével

Jelina Szvitolina vitába keveredett hazája sportági szövetségével és sérülésre hivatkozva lemondta szereplését az ukrán női teniszválogatott lengyelországi Fed Kupa-mérkőzésein.

A nemzeti csapatban játszani hazafiasság és elkötelezettség kérdésének kellene lennie, tiszteletnek az ukrán sport iránt

– áll a szövetség közleményében.

A szövetség szerint a világranglistán hetedik Szvitolina és Dajana Jasztremszka eredetileg vállalták a játékot, ám később visszaléptek, miután ügynökük “ésszerűtlen pénzügyi követeléseket” támasztott.

A 24 éves Szvitolina közösségi oldalán úgy fogalmazott, valóban zajlottak “pénzügyi egyeztetések”, ám a visszalépésében a döntő tényező a nyak- és vállfájdalma volt, amely már a későbbi győztes japán Oszaka Naomi elleni Australian Open-negyeddöntőben is hátráltatta.

Oszaka a tenisz új királynője
Megmutatta, hogy nem volt igazuk azoknak, akik szerint a US Open-győzelme csak egy kifutott eredmény volt.

Szvitolina és Jasztremszka távollétében Leszja Curenko, Katerina Kozlova, Marta Kosztyuk és Nagyija Kicsenok alkotja majd az ukrán Fed Kupa-válogatottat, amely a viadal honlapja szerint az észt, a bolgár és a svéd csapattal mérkőzik jövő szerdától szombatig Zielona Górában, az euro-afrikai zóna I-es csoportjában.

Nyitókép: Fred Lee/Getty Images

Ajánlott videó

Olvasói sztorik