Sport

Kifakadt a franciák kapusa a világbajnokság miatt

A világ- és Európa-bajnok kézilabdakapus, Vincent Gérard egy interjúban alaposan kitálalt a vébé miatt. A címvédőként Németország ellen bronzérmet nyerő csapat játékosa elmondta, a lebonyolítás vállalhatatlanná vált a sportolók számára. A kézis szerint ennyi mérkőzést nem bír a játékosok szervezete és bár megérti, hogy közvetítési igények is fontos, a mostani állapot tarthatatlan.

Most a játékosoknak kell lépniük és jelezni, ez nem mehet így tovább. Emberek vagyunk, nem egy darab hús, amit ide-oda lehet dobálni. Ennek a cirkusznak véget kell vetni. Felejtsék el, hogy két hét leforgása alatt képesek vagyunk tíz mérkőzést játszani a legmagasabb szinten. Ezen változtatni kell. Persze, a televíziók igényeit szem előtt kell tartani, de nem lehet fontosabb. mint a játékosok egészsége

– nyilatkozta a kapus a sport.fr-nek, hozzátéve, a franciák négy különböző városban játszották tíz meccsüket, ami nem kevés utazással is járt.

2017-ben 84 mérkőzést bonyolítottak le 19 nap alatt, idén már 96 összecsapásból állt a világbajnokság, 18 napba sűrítve, azaz a napok száma csökkent, a meccseké viszont nőtt. A vébén több mint húsz sérülés történt, a franciák kapusa ezt is a terhelés számlájára írta.

Nyitókép: Marius Becker/dpa

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik