Sport

Az ökölvívó szövetségben már telefonálni sem tudnak rendesen

A Bors arról számolt be, hogy az augusztusi ifjúsági világbajnokság erősen elszállt hazai rendezése miatt 348 millió forintos hiánnyal küzdő és csődközeli helyzetbe jutott Magyar Ökölvívó Szövetségben már telefonálni sem lehet rendesen.

Százmilliókat szórtak el a bokszban, az ismerősök jól jártak, a szövetség csődben
Egy történet, amely megmutatja, hogyan élnek vissza az Orbán Viktor sportszeretetének köszönhető gazdagsággal.

Mindezt a tiszteletbeli elnök, Csötönyi Sándor (Fotón jobbra, forrás MTI) mondataiból szűrték le, aki azt mondta, az Európai Bokszszövetség kongresszusára készül, ezért kellene szóban egyeztessen a szakmai bizottságban ülő kollégáival, de képtelen rá, mert a mobilján nem tudja visszahívni őket, nem tud nemzetközi hívást kezdeményezni.

Mindebből az derül ki, hogy Csötönyi tiszteletbeli elnök a MÖSZ mobiltelefonját használja, a MÖSZ kontójára a mai napig és alighanem belföldi hívásokra korlátozták a szövetségi mobilokat.

A Bors megkérdezte a bajban lévő regnáló elnököt, Erdei Zsoltot is, hogy neki is problémája van-e a telefonálással. A világbajnok bunyós frappáns választ adott:

Szó sincs róla! Igaz, én nem a szövetség kontójára telefonálgatok. Saját zsebből fizetem a számlát. Sőt, ha vidékre utazom, akkor is én magam állom a költségeket. Csötönyi is fizesse saját maga a számlákat. Feltételezem, annyira azért ez nem esik majd a nehezére. Lépjen kapcsolatba úgy az EUBC embereivel!

A Magyar Ökölvívó Szövetségben kialakult helyzetről Erdei Zsolt ezt

Erdei Zsolt: Azt kell mondjam, mosom kezeimet
Az ökölvívó-szövetség elnöke úgy véli, megérte 348 millió forintos hiánnyal ifjúsági vb-t rendezni a Duna Arénában. Ugyanakkor a helyszínválasztásért nem tud felelősséget vállalni.

míg Kovács Koko István ezt nyilatkozta:

Kovács Kokó István: Ott ül Erdei az elnöki székben és az érzelmek nem engedik ledönteni az ikont
Tanulatlan közeggel nem lehet tanítani – mondja lapunknak adott interjújában az elmúlt évtizedek legjobb hazai bunyósa, akivel beszélgettünk a bokszszövetség zűrös ügyeiről, a sportág esélyéről, politikai bélyegről és a közönyről is. Interjú.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik