Sport

A hetedik helyért harcolhatunk a kézi-vébén

Vajmi kevés esélyünk maradt már hétvégén is a középdöntő II. csoportjának harmadik helyére, de a matematikai esély is elszállt hétfőn, miután Norvégia 30-27-re legyőzte Svédországot.

A meccs kiegyenlítetten indult, többször is számunkra kedvező részeredmény alakult ki, ám nem sokkal a szünet előtt 3-0-val a norvégok elléptek. Fordulás után egy 5-1-es szériával már 22-15-re vezettek a fehérmezesek, amivel el is dőlt lényegében a sorsunk.

Akkor lehetett volna Magyarország még harmadik a csoportban, ha Svédország legyőzte volna Norvégiát.

Mivel azonban ez elmaradt, nekünk marad a számolgatás. A mieink szerdán játszanak majd a norvégokkal és addigra ismerjük majd az egyiptomi csapat eredményét is. A magyarok feladata annyi, hogy gólkülönbségét az afrikaiak arányánál magasabban tartsa. Ha ez sikerül, negyedik helyen végzünk a csoportban, vagyis a legjobb nyolc között végzünk.

Külön nehezíti majd a helyzetünket, hogy a csoport mindhárom skandináv csapata, Norvégia, Svédország és Dánia is hat ponttal áll. Ez azért okozhat nehézséget, mert a norvégok ellenünk teljes gőzzel támadnak majd, hiszen minden gól számíthat, nem dőlt még el a továbbjutás a csoportból.

A másik ágon a spanyolok legyőzték Brazíliát, így vagy ellenük játszhatunk majd a hetedik helyért, vagy a horvátokkal.

Végeredmény – Kézilabda-világbajnokság, középdöntő, második mérkőzés:

I. csoport:
Spanyolország-Brazília 36-24 (19-13)

II. csoport:
Svédország-Norvégia 27-30 (14-17)

Nyitókép: Jonathan NACKSTRAND / AFP

Ajánlott videó

Olvasói sztorik