Sport

Bruce Lee-üzemmódba kapcsolt a kéziválogatott

A Tunézia elleni győzelemmel háromra növelte pontjai számát a magyar férfi kézilabda-válogatott, amelynek az elődöntőre már nincs esélye a dán-német közös rendezésű világbajnokságon, de a helyosztókra még igen, ehhez a harmadik vagy a negyedik helyet kellene megcsípni a középdöntős csoportban.

Jelenleg a negyedik helyet foglaljuk el, de lehetünk még harmadikok is, ehhez az kellene, hogy az egy ponttal jobban álló norvégok hétfőn este kikapjanak a svédektől, majd mi is nyerjünk ellenük szerdán.

Azért is lenne jobb harmadikként végezni a csoportban, mert akkor a helyosztónak már nem lenne igazi tétje, és úgy léphetne pályára a csapat, hogy bebiztosította a helyét a jövő tavaszi olimpiai selejtezőn, amelyen a mostani vébé 2-7. helyezettjei vehetnek részt. 

Ha viszont a negyedik helyet szerezzük meg, akkor vár még ránk egy kőkemény meccs a másik csoport negyedikjével, ha most érne véget a középdöntő, akkor a Sterbik Árpáddal felálló spanyolokkal csapnánk össze.

A Tunézia elleni meccs előtt voltak izgalmak a magyar csapat háza táján, Lékai Máté magángéppel hazautazott vasárnap hajnalban, hogy ott lehessen a kisfia születésénél, majd délben visszaindult a csapathoz, amelyet hét góllal segített.

“Elnézést, de a magánéletemről nem szeretnék beszélni. A győzelem viszont tényleg nagyon fontos volt. (…) Kérem, higgyék el, itt és most a vébé a legfontosabb”

– nyilatkozta Lékai a Nemzeti Sportnak, mikor próbálták kihúzni belőle információmorzsákat élete legboldogabb napjáról.

Lékai dicsérte a remekül védő Székely Mártont, aki a lövések 46 százalékát hárította. ” A második félidőben remek volt a védekezés, bekapcsoltuk a „Bruce Lee-üzemmódot”, jobban ment a védés, nagyon örülök a győzelemnek!” – idézte a kapust a kéziszövetség honlapja.

A csapat hétfőn és kedden pihen, rá is fér a játékosokra, aztán jöhet az utolsó két meccs. Reméljük, kitart még a lendület a torna legvégén is!

Állás a magyarok középdöntős csoportjában:

1. Dánia 6 pont/3 mérkőzés (91-70), 2. Svédország 6/3 (95-77), 3. Norvégia 5/4, 4. Magyarország 3/4, 5. Egyiptom 1/3, 6. Tunézia 0/4

 

A csoport további programja: 
Január 21., hétfő: 
18:00 Svédország – Norvégia
20:30 Egyiptom – Dánia

 

Január 23., szerda: 
15:30 Tunézia – Egyiptom
18:00 Norvégia – Magyarország (tv: M4 Sport)
20:30 Dánia – Svédország

 

A másik csoport állása:
1. Franciaország 7 pont/4 mérkőzés, 2. Németország 5/3, 3. Horvátország 4/3, 4. Spanyolország 2/3 (81-81), 5. Brazília 2/3 (72-84), 6. Izland 0/4

Ajánlott videó

Olvasói sztorik