Sport

Bárki átevezheti az Atlanti-óceánt

„Evezzük át az óceánt!” címmel indított 51 napig tartó evezőpados kihívást a Springday Health Klub.  Az inspirációt Rakonczay Viktória és Rakonczay Gábor fantasztikus teljesítménye adta, akik első magyar vegyespárosként, 2007. január 9-február 28. között, 51 nap alatt evezték át az Atlanti-óceánt egy saját tervezésű és építésű hajójával.

A 12 évvel később, stílszerűen szintén január 9-től induló kihívás célja szerint bárki számára lehetőséget szeretnének teremteni ahhoz, hogy elérhető teljesítmény célokat jelöljenek ki, szakemberek felügyelete mellett feszegessék a fizikai teljesítőképességük határait.

A vállalkozó kedvű sportolók az 5000 km-es távot, az 51 napos „virtuális hajózást” megtehetik egyénileg, vagy csapatban akár a klub által biztosított Technogym SkillRow evezőpadokon, ráadásul úgy, hogy gépek előtt két kivetítő szolgálja a tökéletes tengeri – szimulációs –élményt.

A kihívásba, amely kortól, nemtől és edzettségi állapottól függetlenül mindenki részt vehet, bárki, bármikor bekapcsolódhat, és persze az 5000 kilométer sem kötelező, saját célokat is ki lehet tűzni.

A esemény végén a klub munkatársai összesítik a nevezők egyénileg megtett távjait, így kiderül az is, ki tette meg a legtöbb kilométert. A női és a férfi kategória első három helyezettje értékes díjazásban részesül.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik