Tech

E három bringás kiegészítő nélkül ne induljunk útnak

A mostani alkalommal a kínai webshopok sportrészlegén néztünk szét egy kicsit, azon belül is a kerékpárkiegészítők és felszerelések között szemezgettünk az érdekesebb megoldások közül.

Összecsukható kormány

Itt van rögtön egy igazán praktikus és innovatív termék a Promendtől: összecsukható biciklikormány, 19 900 forintért. Ez a megoldás a kerékpár szállítását és tárolását is nagy mértékben megkönnyíti. Így gondolta ezt a világ egyik legrangosabb dizájn megmérettetésének szakértő zsűrije is, hiszen a termék elnyerte a német Red Dot Award 2016-es díját.

 

Az alumínium ötvözetnek köszönhetően súlya mindössze 610 gramm, szélessége nyitott állapotban 60, összecsukva 13,6 centiméter. Ráadásul pár mozdulattal szinte a harmadára csökkenthetjük a biciklink által elfoglalt teret a kormány összecsukásával. Ehhez először a kormány elején lévő biztonsági gombot kell lenyomni, így tudjuk a fedőt felnyitni. Majd ezt az ülés irányába toljuk, így kioldhatóvá válik a fedőcsatt, amit utána magunk felé húzva már könnyedén visszahajthatjuk a két markolatot.

A dupla csatos kivitelezés nem csak könnyű kezelhetőséget, de elegendő biztonságot és stabilitást is garantál. Még rázósabb, zötykölődős terepen sem kell attól tartanunk, hogy véletlenül összecsuklik. A dobozban a kormányon kívül két darab alumínium átalakítót is kapunk arra az esetre, ha annak 25,4 milliméteres átmérője nem passzolna a mi kerékpárunk kormányfejének átmérőjéhez.

 

Összecsukható zár

Azért, hogy tovább csökkentsük a kerékpár és a tartozékai által elfoglalt helyet, figyelmetekbe ajánljuk a Rockbros összecsukható kerékpárzárját. Hétköznapi szóhasználatnál maradva egy “bicikliláncról” van szó, bár a merev cinkötvözetnek köszönhetően alakja nem hasonlít a klasszikus darabokhoz.

Kinyitott állapotban 70 centiméter hosszú, ezzel akár egyszerre több biciklit is le tudunk zárni. A lánc cink belsejét kívülről egy ABS műanyag réteg védi, ami szintén híres keménységéről, így e két alapanyag megfelelő biztonságot nyújt a lopási kísérletek ellen.

Száz százalékos védelmet természetesen ez sem nyújt, de egy elektromos flex-szel is körülbelül fél perces művelet lenne a levágás, ami például egy bevásárlóközpont kerékpártárolójában elég életszerűtlennek hangzik.

A csomagban a zár mellé 2 darab rozsdamentes acélból készült kulcsot, továbbá rögzítőcsavarokat és egy tartószerkezetet kapunk, amit a két csavarral könnyedén felszerelhetünk a nyeregtartóra vagy akár a kormányfejre is. Itt hordozhatjuk magunkkal összecsukott állapotban a zárat, amikor épp nincs rá szükségünk.

Fej- és jelzőlámpás bukósisak

Végezetül pedig a kerékpárunk biztonsága után ne feledkezzünk meg a sajátunkról sem. Erre lehet megoldás a fej- és oldalsó jelzőlámpával felszerelt bukósisak. A fejfedő – a legtöbb kerékpáros bukóhoz hasonlóan – polikarbonátból, EPS anyagból készült, ez megfelelő nyomószilárdsággal rendelkezik ahhoz, hogy betöltse funkcióját.

49-59 centiméter közötti fejátmérőre tervezték, vagyis XS és L méretek között bárkire ráillik –  ezt a pántok segítségével tudjuk pontosan beállítani. 330 grammos súlya és párnázott, hálós belseje pedig kényelmes viseletet és jó szellőzőképességet eredményez.

 

A sisak elején elhelyezett fej- és az oldalán található jelzőlámpát egyaránt három módban üzemeltethetjük: erős, illetve gyenge fénnyel vagy villogó üzemmódban. Egy töltéssel, erős fénnyel 4, gyenge fénnyel 9, villogó üzemmódban pedig 24 órát is kibír az akkumulátor.  A csomagban pedig a bukó mellett töltés céljára egy USB kábelt is kapunk.

Kiemelt fotó: Thomas Warnack/dpa/AFP

RK

Ha érdekelnek a kínai termékek, és első kézből szeretnél értesülni a legújabb terméktesztekről, ajánljuk a Rendelj Kínait oldalát!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik