Sport

Andy Murray váratlanul bejelentette, visszavonul

A brit Andy Murray a melbourne-i torna pénteki sajtótájékoztatón bejelentette, hogy az idei Wimbledon után mindenképpen „nyugdíjba vonul”, de meglehet, már a jövő héten kezdődő Australian Open lesz karrierje utolsó versenye.

A háromszoros Grand Slam győztes az utóbbi időben versenyek helyett orvoshoz járt, csipősérülése miatt műtéten esett át, többször rehabilitált, mint játszott.

Nem vagyok biztos benne, hogy még négy-öt hónapig tudnék ilyen fájdalom mellett játszani. Wimbledonig még szeretném kibírni, de nem vagyok biztos benne, hogy ez sikerül. 20 hónapja játszom fájdalommal. Mindent megtettem, hogy javuljon a csípőm állapota, és továbbra sem úgy bírom a terhelést, ahogy kellene. Jobb helyzetben vagyok, mint hat hónappal ezelőtt, de még mindig fájdalmaim vannak. Képes vagyok jó szinten játszani így is, de nem olyan szinten, ahol én játszottam

– mondta a 31 éves skót.

Ami biztos, Murray a következő héten a 22. kiemelt spanyol Roberto Bautista Agut ellen ott lesz az Australian Open nyitómeccsén.

A korábbi világelső első csípőműtétjén tavalyi januárban esett át, majd játszott pár meccset, de szeptemberben kényszerből már be is befejezte a 2018-as szezonját.

Nyitókép: Getty Images

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik