Sport

Murray inkább a testére hallgatott

Az ausztrál Alex de Minaur játék nélkül jutott elődöntőbe a washingtoni keménypályás tenisztorna férfi versenyében, miután ellenfele, a brit Andy Murray visszalépett.

A csípősérülése után nemrég visszatért skót klasszis azért döntött így, mert korábbi nyolcaddöntős mérkőzése hajnali 3-kor ért véget,

és elmondása szerint túl nagy kockázat lett volna, ha ilyen rövid időn belül ismét pályára lép a 2,1 millió dollár (580 millió forint) összdíjazású verseny.

“Kimerültem, mivel az elmúlt napokban sok időt töltöttem a pályán, és az az elmúlt 18 hónapban nem is versenyeztem kemény pályán. Óvatosnak kell lennem, és hallgatnom a testemre, mivel hosszú sérülésből tértem vissza” – mondta Murray, aki a román Marius Copil legyőzése után zokogásban tört ki.

Andy Murray zokogott a győzelme után
Hiába megannyi játszma és ATP-győzelem, a skót játékosból előbuktak az érzelmek.

Eredmények, negyeddöntő:

A. Zverev (német, 1.) – Nisikori (japán, 7.) 3:6, 6:1, 6:4
Cicpasz (görög, 10.) – Goffin (belga, 3.) 6:3, 6:4
De Minaur (ausztrál) – Murray (brit) játék nélkül

Az első helyen kiemelt Juan Martín del Potro és a másodikként rangsorolt olasz Fabio Fognini játssza a mexikói Los Cabosban zajló, 808 ezer dollár (223 millió forint) összdíjazású férfi viadal döntőjét.

A 29 éves argentin játékos az elődöntőben a bosnyák Damir Dzumhurt győzte le két játszmában, míg Fognini a brit Cameron Norrie-nál bizonyult jobbnak ugyancsak két szettben.

Eredmények, elődöntő:

Del Potro (argentin, 1.) – Dzumhur (bosnyák, 3.) 6:3, 7:6 (8-6)
Fognini (olasz, 2.) – Norrie (brit) 6:4, 6:2

A harmadik helyen kiemelt Venus Williams, valamint a kétszeres Grand Slam-tornagyőztes fehérorosz Viktorija Azarenka is kiesett a negyeddöntőben a kaliforniai San Joséban zajló, 799 ezer dollár (220 millió forint) összdíjazású női versenyen.

Az idősebbik Williams nővért a korábban Babos Tímeát kiejtő görög Maria Szakkari verte meg két szoros játszmában, míg Azarenkának az amerikai Danielle Collins elleni meccset a második szettben sérülés miatt kellett feladnia.

Eredmények, negyeddöntő:

Szakkari (görög) – V. Williams (amerikai, 3.) 6:4, 7:6 (7-2)
Mertens (belga, 4.) – Konta (brit) 7:6 (7-4), 6:3
Buzarnescu (román, 5.) – Tomljanovic (ausztrál) 6:1, 7:5
Collins (amerikai) – Azarenka (fehérorosz) 6:7 (4-7), 3:0-nál Azarenka feladta

Ajánlott videó

Olvasói sztorik