Sport lineup

Őrült ötlete támadt a volt NFL-sztárnak: megcélozza a téli olimpiát

A tengerentúli profi amerikaifutball-liga (NFL) négy már visszavonult sztárja curlingcsapatot alakított azzal a céllal, hogy kijussanak az olimpiára.

Jared Allen, a Kansas City Chiefs és a Minnesota Vikings passzsiettetője; Marc Bulger, a St. Louis Rams irányítója; Keith Bulluck, a Tennessee Titans védője és Michael Roos, a Titans támadófal embere egyaránt Nashville-ben él, s valamennyien Pro Bowlon szerepelhettek NFL-pályafutásuk során. Márciusban alakított együttesüknek stílusosan az All-Pro nevet adták, de tervüket mostanáig titokban tartották.

Az NFL-ben minden augusztusban minden csapat minden játékosa és edzője, a legutolsótól a címvédőig, azzal a céllal érkezik az edzőtáborba, hogy februárban megnyerjék a Super Bowlt. Mi is ezzel a mentalitással készülünk

– mondta Jared Allen arra reagálva, hogy olyanokkal kell felvenniük a versenyt, akik egész életükben ezt a sportot űzték. Az egykori kiváló védő a rövidtávú terveikről úgy szólt, hogy jelenleg csak egyre jobbak és jobbak akarnak lenni, elsajátítani az alapokat, a stratégiát, a söprést, de tudják, hogy ez hosszú út lesz.

A négyes első próbatétele novemberben egy minnesotai versenyen volt, amelyen éppen az olimpiai bajnok amerikai válogatottal vívta első meccsét, s 11-3-ra maradt alul.

Őszintén szólva kicsit jobbak voltak, mint vártam. Remélem, még találkozunk, és akkor már jobbak leszünk

– mondta a meccsről a 36 éves Allen, aki viszont leszögezte, szándékaik komolyak, nem azért csinálják, hogy a rivaldafényben maradjanak.

Arról, hogy miért éppen a curlinget választották, Jared Allen viccesen úgy nyilatkozott: kipróbálta a tollaslabdát, de a curlingben a győzteseknek kell fizetniük a vesztesek sörét, így ők már mindenképpen nyertek.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik