Sport

Babos Tímea párt cserélt, de ez nem vált be

Babos Tímea legnagyobb páros sikereit Kristina Mladenovic oldalán érte el. Tavaly október végén például a francia teniszezőnővel védte meg páros világbajnoki címét. Mondhatni vele alkot összeszokott kettőst.

Az aucklandi ASB CLASSIC (250 000 dollár összdíjazás, kemény pálya) versenyen azonban Mladenovic nincs ott, így az amúgy egyesben elég magasan, a WTA-világranglista 14. helyén jegyzett német Julia Görgesszel alkotott ideiglenes párost. Nem is emelték ki őket.

Az összeszokatlanság ahhoz vezetett, hogy már az első fordulóban is nyögvenyelősen jutottak túl az Alexa Guarachi, Erin Routliffe (chilei, új-zélandi 4:6, 6:1, 10-5 – döntő rövidítés) pároson.

Ezek ismeretében azon sem lehet csodálkozni, hogy a negyeddöntőben elég sima vereséget szenvedtek a 4. helyen kiemelt Han Hszin-jün, Darija Jurak (kínai, horvát) kettőstől. A 6:2, 6:4-el záródó mérkőzés 62 percig tartott.

A magyar játékos – a tervek szerint – legközelebb a 250 000 dolláros, hobarti (Ausztrália) versenyen lép pályára, majd jön Melbourne-ben a szezon első Grand Slam-versenye, az Australian Open.

(Fotó: Dave Rowland/Getty Images)

ASB CLASSIC (250 000 DOLLÁR, KEMÉNY PÁLYA), PÁROS, NEGYEDDÖNTŐ, EREDMÉNY:

Han Hszin-jün, Darija Jurak (kínai, horvát, 4.)-Babos Tímea, Julia Görges (magyar, német) 6:2, 6:4

Ajánlott videó

Olvasói sztorik