Sport

Babos Tímea megvédte világbajnoki címét

Babos Tímea vasárnap délelőtt megnyerte a döntőt Kristina Mladenoviccsal oldalán, így megvédte világbajnoki címét párosban. A magyar, francia duó másodjára találkozott a fináléba jutó Barbora Krejcíková, Katerina Siniaková kettőssel szemben.

A negyedik vébéjén szereplő magyar játékos az első szettben rendre magabiztosan hozta adogatásait. A túloldalon Siniakova vesztette el egyszer a szerváját 3:3-nál, ami elégnek bizonyult az Australian Open bajnokainak ahhoz, hogy még egy brékkel előnybe kerüljenek.

A második felvonás jóval szorosabbra sikerült. Babos következő adogatásánál két bréklehetősége volt az ellenfélnek, de ezek kihasználatlanul maradtak, csakhogy amikor már lépéselőnyben a 4:2-ért szervált, Krejcikováék visszabrékeltek 3:3-ra. Innentől fej fej mellett haladtak a felek, végül 5:5-nél Babosék elvették Siniakova adogatását, majd Mladenovic szervájánál a harmadik meccslabdájukat értékesítve 85 perc alatt nyertek.

A női tenisz idény zárásaként a WTA világbajnokság női páros fináléja mindössze 85 percig tartott, a címvédő magyar játékos pedig sikerével a cseh Andrea Hlavicková után Mladenoviccsal is világbajnok lett. A trófea mellé 500 ezer dollárt (144,5 millió forint) kapott, míg a vesztesek 260 ezerrel vigasztalódhattak.

Végeredmény – WTA-világbajnokság, páros döntő

Krejcíková, Siniaková (csehek, 1.)–Babos, Mladenovic (magyar, francia, 2.) 4:6, 5:7

Nyitókép: Roslan RAHMAN / AFP

Ajánlott videó

Olvasói sztorik