Sport

Ezek voltak 2018 legbrutálisabb KO-i

2019 első napjára elképzelni sem lehet jobb programot annál, minthogy megnézzük, melyek voltak tavaly az év legnagyobb KO-i az ökölvívásban. Öt kiütéssel indítjuk az újévet.
Véres meccs Amerikában, Fury meseszerű visszatérése
Az idén sem volt megállás az ökölvívásban, itt van öt, az év meccsei közül.

Olekszander Uszikkal már foglalkoztunk az év bokszmeccsei cikkünkben, az ukrán ugyanis most a cirkálósúly egyeduralkodója, aki szembejön, azt leveri. Így járt pályafutása utolsó meccsén Tony Bellew is, aki előtt le a kalappal, hogy ilyen kemény ellenfelet választott magának az utolsó bunyójára. A novemberi, manchesteri mérkőzés a nyolcadik menetben ért véget, Uszik ekkor bombázta a kötelek közé a britet.

Itt a teljes mérkőzés, aki csak a KO-ra kíváncsi, 9:30-hoz tekerjen:

A nehézsúlyú Dillian White nem nagyon tartalékolt 2018-ban, három mérkőzése is volt, mind a hármat megnyerte, kettőt kiütéssel ráadásul. A első KO-ja Lucas Browne ellen volt még márciusban, Londonban, a brit a hatodik menetet kezdte ellenállhatatlanul, majd egy balossal le is zárta a meccset. A 39 éves Browne olyan rosszul festett, hogy a biztonság kedvéért már a ringen belül kapott egy kis oxigént az orvosi stábtól.

Ez volt egyébként karrierje első veresége, azóta két győzelemmel javított.

Az amerikai Jermall Charlo 2018 áprilisában nyerte el a WBC ideiglenes középsúlyú övét a szintén amerikai Hugo Centeno legyőzésével. Elég hamar eldőlt a vébécím sorsa, ugyanis Charlo már a második menetre péppé verte kaliforniai riválisát: egy jobbossal puhította meg Centenót, majd egy négyütéses kombinációval küldte őt padlóra.

A harmatsúlyú Naoya Inouét a világ hatodik legjobb bokszolójának tartják a súlycsoportoktól független rangsorban, a japán pedig ezt a Juan Carlos Payano elleni mérkőzésén is bizonyította. Igazából kicsit laposan indult a meccs, hogy aztán Inoue az első menet közepén egy villámgyors bal egyenessel megrendítse ellenfelét, majd jobbal is rásegített, biztos, ami biztos.

Teófimo López sem húzta túl sokáig decemberi mérkőzését: a hondurasi-amerikai könnyűsúlyú Mason Meardot ütötte ki az első menetben. Utána olyan örömöt csapott, hogy Cristiano Ronaldót utánozta, majd dobott egy szaltót is.

Nyitókép: Richard Heathcote/Getty Images

Ajánlott videó

Olvasói sztorik