Sport

Utolsó meccsén úgy kiütötték a brit bunyóst, a ringből is majdnem kiesett

Tony Bellew az utolsó nagy dobására készült Manchesterben. A 35 éves liverpooli ökölvívó azt mondta az Oleksandr Usyk elleni mérkőzését megelőzően, hogy bármi is lesz a vége, neki ez lesz az utolsó meccse.

Bellew-tól nem vártak túl sokat előzetesen, a cirkálósúly egyeduralkodóját, az összes nagy szervezet övét birtokló Usykot tartotta mindenki az egyértelmű esélyesnek. Ehhez képest a brit egy jó hangulatú, eleinte nem túl látványos mérkőzésen egészen jól tartotta magát.

A hetedik menet már egyértelműen Usyké volt, aki kezdett belelendülni, majd a nyolcadik felvonásban kihasználva a kínálkozó lehetőséget, egy balossal kiütötte ellenfelét, aki a ringet övező kötelek közé zuhant.

„Egyszerűen túl kemény volt. A legjobb cirkálósúlyú bunyós a történelemben. Jobb volt nálam, az ökölvívásban ez ki szokott derülni. Azért szívszaggató ez az eredmény, mert beleadtam mindent. 20 éves csinálom, elég volt” – erősített rá a visszavonulására Bellew.

Tony Bellew háromszoros amatőr világbajnokként érkezett meg a profi bokszba 2007-ben, első 16 mérkőzését megnyerte, 2011 októberében kapott ki először Nathan Cleverlytől megosztott pontozással. 30 győzelemmel, 3 vereséggel és két döntetlennel vonul vissza. A WBC-nél a cirkálósúly világbajnoka volt.

A krími születésű Usyk nehézsúlyban szeretné folytatni pályafutását, és ki akarja hívni a brit Anthony Joshuát, aki ugyancsak négy világszervezet (WBA, IBF, WBO, IBO) bajnoki övét birtokolja. Usyk amatőrként nehézsúlyban szerzett aranyérmet a 2012-ben a londoni olimpiai játékokon – Joshua egy súlykategóriával feljebb nyert.

Nyitókép: Richard Heathcote/Getty Images

Ajánlott videó

Olvasói sztorik