Sport

Kőbunkó dartsos miatt áll a bál a világbajnokságon

Kisebb botrány volt a darts-vb szerda esti programjában, miután a korábbi elődöntős James Wade-nél elpattant valami egy ünneplés során, és ráordított ellenfelére, a visszafogottsága miatt közönségkedvenc japán Asada Seigóra.

1-1-es állásnál az érezhetően és láthatóan frusztrált angol játékos teljesen megengedhetetlen stílusban förmedt rá játékostársára, és noha többnyire brit szurkolók ültek ott, folyamatosan pfújolták a meccs hátralévő részében.

Az eset:

Wade végül 3-2-re nyert, és a meccs után természetesen megkérdezték, hogy mi történt, ő pedig megvédte magát. Azt mondta, csak picit oda akart pirítani, ez egy fejjáték, egyszerűen ki akarta zökkenteni az ellenfelét.

Simán kikaphattam volna, óriási dolog, hogy fordítottam. A fiamért és az országért játszottam. Folyamatosan adtam neki, nyerni akartam, minden áron. Azt akartam, hogy fájjon neki. Nem volt egy jó meccs, de tovább akartam jutni

– mondta Wade.

Hát, a magyarázattal sem segített magán. Egy korábbi játékos, Wayne Mardle egy elemzőműsorban keményen beleállt Wade-be.

Mit ért az alatt, hogy azt akarta, hogy fájjon? Be akart húzni neki, vagy mi? Nincsenek erre szavak. Ilyet nem lehet csinálni, nem lehet ennyire agresszívnek lenni. Remélem felkel reggel, és átgondolja, mit is tett valójában

– mondta.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik