Sport

Olyanok voltak a darts-vb menői, mintha mi dobálnánk a kocsmában

Sebestyén kolléga már korrektül elmagyarázta, hogy miért is érdemes figyelemmel követni az év végi rohanás/ajándékvadászás közepette a darts-világbajnokságot.

Hagyjál már egy picit a brexittel, mutatok sokkal jobbat
Theresa May-nek egész jól jön, hogy néhány hétre a darts-é lesz a főszerep Londonban. Ha a parlamentben nem is, az utcákon Rob Cross a téma.

A mostani vébén volt már sörrel lelocsolt favorit, kiesett fogsor, most pedig mutatunk egy olyan pillanatot, ahol a végletekig fokozták a feszültséget a játékosok.

A dél-afrikai Devon Petersen és az angol Wayne Jones meccsén mindkét fél két-két játszmát nyert, a döntő szettben pedig 2-2-ig fej fej mellett haladtak, így az ötödik leg döntött arról, ki jut a második fordulóba.

501-ről mindketten lementek 40-re, elég lett volna egy dupla 20-ast dobni, és máris jöhetett volna az ünneplés.

A fontos pillanatban azonban mindkettőjüknek megremegett a keze: Petersen a táblát sem találta el az első három meccsnyílából, majd Jones rontotta el a kiszállózást, és 40-ről 10-re ment le.

Megint Petersen következett, aki dupla helyett sima 20-at dobott, majd ugyanezt megjátszott a dupla 10-zel és dupla 5-tel.

“Mi folyik itt?”

– tette fel a kérdést a kommentátor, de Jones még tudta fokozni az őrületet, háromszor is szektoron kívül landolt a nyila, amikor dupla 5-tel megpróbált kiszállni. Kínjában táncolni kezdett az angol, ő sem hitte el, hogy ilyen létezik.

Petersen 1-essel kerekített, majd a dupla kettest elsőre elvétette – ez volt zsinórban a 13. elrontott meccsnyíl -, aztán kiszállt, és a közönség úgy ünnepelte, mintha már a vébét nyerte volna meg.

https://www.facebook.com/SkySports/videos/1161420567342976/

Petersen a következő körben a 11. kiemelt Ian White-tal játszik majd.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik