Sport

Serena Williams miatt hoztak új szabályokat a teniszben

A női tenisztornákat szervező WTA két rendkívül fontos változtatást vezetett be. A hétfőn elfogadott határozat szerint összesen három módosítás történt:

  • a több mint 52 hetet kihagyó játékosok hároméves védettséget kapnak speciális rangsorolással, a visszatérésük utáni első 12 tornára,
  • modernizálták az öltözködési szabályokat,
  • két labdamenet között legfeljebb 25 másodperc telhet el

A változtatás révén nem fordulhat elő az, ami Serena Williamsszel történt idén: a szülés után visszatérő, 23-szoros Grand Slam-tornagyőztes amerikai sztár nem volt kiemelt a Roland Garroson, mivel hosszú kihagyása miatt 451. helyre zuhant a világranglistán.

A WTA vezetősége ezenkívül modernizálta az öltözködési szabályokat, amelyet szintén Williams “provokált ki”, a párizsi tornán olyan dresszben játszott, hogy hónapokkal később is arról vitáztak a szakértők.

Párizsban még mindig Serena Williams ruháján pörögnek
Tiszteletlennek tartják az interneten macskadresszként emlegetett szerelést a franciák.

További változtatás, hogy két labdamenet között legfeljebb 25 másodperc telhet el a nagyobb tornákon, illetve 2020-ban már valamennyi versenyen alkalmazzák majd a játék gyorsítása érdekében. Szintén változást jelent, hogy a játékosok az eddigi kettő helyett csak egyszer mehetnek meccs közben a mellékhelyiségbe.

Nyitókép: Getty Images

Ajánlott videó

Olvasói sztorik