Sport

Megható gesztust tettek a román kézisek az Eb-elődöntőben

A román női kézilabda-válogatott csak egy félidőt tudta tartani a lépést Oroszországgal a franciaországi Európa-bajnokság elődöntőjében, végül 28-22-re kikapott, így a bronzéremért játszhat majd a csapat. Románia legjobb játékosát, Cristina Neagut is kénytelen volt nélkülözni, ő még a magyarok elleni középdöntős mérkőzésen szenvedett súlyos sérülést – a magyar csapatból Planéta Szimonetta üzent a klasszisnak.

Üzent a magyar kézis a súlyosan megsérült román klasszisnak
Neagu ebben az idényben már nem játszhat.

Neagu a szezon végét jelentő sérülése ellenére is maradt Franciaországban, az oroszok elleni elődöntőt a lelátón izgulta végig, a meccs előtt, a félidőben, majd a lefújás után az öltözőbe is bement, hogy a többiekkel legyen. A román játékosok a mérkőzést követően, még a pályán felsorakoztak előtte, felhúzták a mezüket és megmutatták egyen pólójukat, amire az volt írva:

Pentru Cris, azaz Crisnek.

Cristina Florica a román Digi Sportnak elmondta, nagyon sokat jelentett nekik, hogy Neagu velük volt és meg szeretnék neki nyerni vasárnap a bronzérmet. A holland válogatott lesz majd az ellenfelük, a döntőben francia-orosz párharc lesz.

Nyitókép: FRANCK FIFE / AFP

Ajánlott videó

Olvasói sztorik