Sport

Üzent a magyar kézis a súlyosan megsérült román klasszisnak

Súlyosnak bizonyult Cristina Neagu térdsérülése, így a román női kézilabda-válogatott és a CSM Bucuresti balátlövője számára véget ért a szezon.

Neagu térde szerdán a Magyarország elleni mérkőzés 52. percében sérült meg a franciaországi Európa-bajnokság középdöntőjében. Mentőautóval azonnal kórházba szállították, és a ChampSport International sportügynökség csütörtöki tájékoztatása szerint keresztszalag-szakadást diagnosztizáltak nála.

Neagu a válogatott pénteki, Oroszország elleni elődöntője és vasárnapi helyosztója mellett a Bajnokok Ligája teljes tavaszi idényéről lemarad. A CSM Bucuresti a Ferencvárossal és a címvédő Győri Audi ETO KC-val is azonos csoportban szerepel a középdöntőben.

A román válogatott eddigi hat Európa-bajnoki mérkőzésén Neagu töltötte a legtöbb időt a pályán – meccsenként átlagosan csaknem 56 percet -, és 82 lövésből 44 gólt szerzett, ezzel jelenleg a góllövőlista második helyén áll.

Súlyos sérülése ellenére a csapatkapitány úgy döntött, nem utazik haza, a torna végéig hazája válogatottjával marad Párizsban.

A sérüléssel végződő mozdulat előtt a védekező Planéta Szimonetta lökte meg Neagut. A magyar játékos csütörtökön a közösségi oldalán kért elnézést ellenfelétől.

Nagyon sajnálom a szerencsétlen esetet. A pályán ellenfelek vagyunk, de azon kívül sorstársak, senki nem akar rosszat a másiknak. Együtt érzek veled, és kívánom, hogy mihamarabb térj vissza! Remélem, hamarosan újra találkozunk a pályán”

– üzente Planéta a román játékosnak.

A zsűri a videobírós visszajátszás után úgy döntött, hogy nem bünteti a magyar jobbátlövőt, mert szabálytalansága nem volt súlyos és nem volt szándékos.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik