Élő Sport
Nancy, 2018. december 12.
Kovacsics Anikó, valamint Crina-Elena Pintea (b) és Gabriela Perianu, a román válogatott játékosai a franciaországi nõi kézilabda Európa-bajnokság középdöntõjének negyedik fordulójában játszott Magyarország - Románia mérkõzésen Nancyban, a Jean Weille Sportközpontban 2018. december 12-én.
MTI/Kovács Tamás

Óriási játékkal verte Romániát a magyar kézilabda-válogatott

Aranyossy Áron
Aranyossy Áron

Frissítve: 2018. 12. 12. 19:502018. 12. 12. 17:56

Korábban a témában:

A magyar válogatott úgy állt ki Románia ellen az Európa-bajnokság középdöntőjének harmadik fordulójában, hogy tudta, szinte biztosan nem jut elődöntőbe.

A mérkőzés elején kissé megilletődve kezdtünk, sok volt a pontatlanság és inkább csak rohantunk az eredmény után. Hamar időt kért Kim Rasmussen és szépen apránként feljavult a játékunk. A félidő végére már kimondottan szorossá vált a meccs, még egyenlíteni is tudtunk, mire a románok is időt kértek, de két vezető góljukra is azonnal jött a magyar válasz.

Fordulás után a magyarok kezdték a félidőt és olyan ellenállhatatlan játékkal rukkoltunk elő, hogy nem csak partiban voltunk a románokkal, hanem el is robogtunk mellettük. 25-20-ra is ellépett a magyar csapat, ám Ambros Martín rendezte a sorokat egy időkéréssel. Eddigre megjött viszont az önbizalom, ráadásul Cristina Neagu térdsérülésével a legjobbjuk is kiesett.

Az utolsó tíz percre így már elég hitehagyottá váltak a románok, a hetesek is kimaradtak, ráadásul döbbenetesen hatékonyan védett Kiss Éva, ezért a hajrában is meg tudtuk őrizni az előnyünket és végül 31-29-re megnyertük a középdöntő utolsó meccsét.

Összességében két vereség mellett négy győzelemmel fejeztük be az Eb-t, ezzel a csoportban a negyedik vagy az ötödik helyén zárunk – ez attól függ, hogy az esti, holland–német meccs hogyan zárul.

Eredmény, Európa-bajnokság, középdöntő, 3. forduló:

Magyarország-Románia 31-29 (17-17)
Nancy, 2700 néző, v.: M. Bennani, Bennani S. (svédek)

Nyitókép: Lukasz Laskowski/PressFocus/MB Media/Getty Images

Élő hírfolyam
19:40

Óriási játékkal verte Romániát a magyar kézilabda-válogatott

A mérkőzés elején kissé megilletődve kezdtünk, sok volt a pontatlanság és inkább csak rohantunk az eredmény után. Hamar időt kért Rasmussen és szépen apránként feljavult a játékunk. A félidő végére már kimondottan szorossá vált a meccs, még egyenlíteni is tudtunk, mire a románok is időt kértek, de két vezető góljukra is azonnal jött a magyar válasz.

Fordulás után a magyarok kezdték a félidőt és olyan ellenállhatatlan játékkal rukkoltunk elő, hogy nem csak partiban voltunk a románokkal, hanem el is robogtunk mellettük. 25-20-ra is ellépett a magyar csapat, ám Ambros Martín rendezte a sorokat egy időkéréssel. Eddigre megjött viszont az önbizalom, ráadásul Neagu térdsérülésével a legjobbjuk is kiesett.

Az utolsó tíz percre így már elég hitehagyottá váltak a románok, a hetesek is kimaradtak, ráadásul döbbenetesen hatékonyan védett Kiss Éva, ezért a hajrában is meg tudtuk őrizni az előnyünket és végül 31-29-re megnyertük a középdöntő utolsó meccsét.

60. perc

Győztünk!

Kimaradt az utolsó helyzetünk, de így is kettőt kellett volna dobnia Romániának fél perc alatt, Ambros Martín időt is kért. Buceschi tört be, de Lakatos a levegőben lökte, Laslo pedig a felső lécet találta telibe, így a mieink 31-29-re verte a románokat, elképesztő második félidőt produkálva!

28. perc

Nagyon kevés van hátra és még mindig vezetünk!

Kiss Éva ismét bravúrral védett, de Háfra lépéshibája miatt nem tudtuk növelni az előnyt. Meg is bosszulta magát a hiba, mert talpról Buceschi a hosszúba lőtt. Szerencsére ezen a meccsen egészen parádésan játszanak a szélsőink és Schatzl kiszorított helyzetből is gólt dobott. Nagyon sokáig engedték a románok támadását, amiből végül Pintea harcolt ki büntetőt, ám ezt Arsean-Elisei szinte a világból is kilőtte a hetest.

55. perc

Neagu nélkül is megy nekik

Hordágyon vitték le a románok világklasszisát, de Planétát nem büntették meg – teljesen jogosan. Így is egyenlíteni tudtak ugyan a románok, de kétszer is Lukács Viktória lőtt gólt, míg Kiss újabb bravúrt mutatott be, így továbbra is mi vezetünk. Pintea lövését kivédte Kiss, de Szabó lerántotta ellenfelét, így hétméterest ítéltek, amibe belekapott ugyan a magyar kapus, de bepattogott így is a hálóba. Kovacsics viszont igazi vezér ma, középen betört és újabb gólt dobott, 30-28-ra megyünk öt perccel a vége előtt.

51. perc

Neagu csúnyán megsérült

Neagu kapott jó bejátszást, amit a bal alsóba vágott, de túloldalon Kovacsics Anikó is szép gólt lőtt, így megmaradt a kétgólos előnyünk. Annyira nem ment ellenünk Dumanskának, hogy bejött Dedu és sajnos kétszer is nagyot védett, ezután pedig Neagu sérült meg rendkívül csúnyán, Planéta tolta meg kicsit, rosszul lépett és szörnyen nézett ki a térde. 27-26-nál áll az óra.

48. perc

Kiss Éva zseniálisan véd

Elképesztő percen vagyunk túl, Háfra varázsolt újabb gólt, majd Schatzl Nadine ismerte fel szenzációsan a lehetőséget, hogy távolról az üres kapuba dobjon, mivel a románok lehozták a kapust támadásban. Neagu azonban öt magyar találatot követően betalált, ez viszont nem akasztotta meg a magyarokat, Kovacsics adott remek passzt Tóvizinek, aki higgadtan lőtt a kapuba. Kiss Éva közben parádésan védett, sorra fogta a labdákat, ám van, amit már ő sem tudott kifogni. Kicsit elkapkodtuk a támadásokat, Arsean-Elisei és Laslo is betalált, így Kim Rasmussen időt kért 26-24-nél.

40. perc

Csak összejött az a kétgólos vezetés, sőt!

Schatzl Nadine pompásan szerzett labdát, amivel kapuig menetelt és Dumanska lába között bevágta a 22. magyar gólt. Időt kértek a románok, ám ezután belemenésért a magyarok jöhettek szabaddobással. Szép türelmes labdajáratás jött, Tóviziről kiállították Perianut, majd Háfra is betört és háromra növelte az előnyünket. Könnyű síppal ugyan, de kiszórták két percre Planétát is, de Kiss Éva kivédte a hetest, most nagy formában vagyunk! 23-20

38. perc

Remekül támadunk!

Előbb Háfra tört be ragyogó csellel, majd egy parádés beadást vágott kapuba Tóvizi, csakhogy sajnos ezalatt ellenfelünk is rendre gólt dobott Kiss Évának. Ezután Lakatos dobott elképesztően nagy gólt, az emberét átverte, majd a bal fölsőbe lőtt, majd Kiss pillanatai jöttek, mert kétszer is hárított úgy, hogy az ellenfélnél maradt a labda, ám a harmadik kísérlet kapu fölé szállt. Először mehettünk a kétgólos előnyért, ám Kovacsics a kapufát találta telibe, maradt a 21-20, de most tényleg remekül játszunk!

33. perc

Először vezettünk a mérkőzésen

Mi kezdtük a második félidőt, Lakatos viszont kapu fölé bombázott, szerencsére viszont a túloldalon sem esett gól. Sőt, lerohanásunk végén Háfrát a levegőben meglökték, ezért büntetőhöz jutottunk, Kovacsics ezt értékesítette és még emberelőnyben is játszhattunk. Kiss Éva védett egy nagyot, majd Kovacsics elhagyta a labdát, a románok pedig lehozták a kapust és addig húzták a támadást, míg ki nem egészültek. Pintea lőtt gólt Háfrát odébb lökve, ezzel lett 18-18 az állás.

30. perc

Micsoda lezárás!

Kétszer is vezetést szereztek a románok, de előbb Kovács Anna szerzett rögtön egyenlítést, majd Buceschi találatát követően éppen a dudaszó előtt egalizált Kovacsics Anikó! Folyamatosan javult a mieink játéka, félidőben döntetlenre áll a meccs, 17-17-ről indul majd a második játékrész – méghozzá a mieink indítják majd útra a labdát.

28. perc

Egyenlítettünk!

A románok bedobtak egy büntetőt, amivel elléptek két gólra, ezután őrült rohanás vette kezdetét, folyamatosan jöttek az elpuskázott támadások, amiből a kontrákat vezethették a felek. Szerencsére mi jöttünk ki jobban a hektikus játékból, a vége előtt másfél perccel Kovacsics ütemtelen lövésével ki is egyenlítettünk, Ambros Martín pedig időt kért.

25. perc

Már csak egy van közte!

Apránként feljavultunk, Kovács Anna vágott be egy hetest, majd Planéta gondolt egy merészet és egy labdaszerzés után pokoli nagy gólt lőtt a jobb fölsőbe. Meg is zavarodott az ellenfél, többször kiejtették a labdát, sajnos végül mégis tőlünk állítottak ki játékost Tóvizi személyében. Gólt kaptunk, de Kovács újabb hetest értékesített, így egy ideje tartjuk a lépést a románokkal, a hajrára egy gól lett a különbség.

20. perc

Visszajöttünk a meccsbe

6-11 után végre feljavultunk, háromgólos sorozattal lényegében visszajöttünk a meccsbe. Feljavult a támadásunk és a védekezésünk is, sőt Kiss Éva egy büntetőt kis megfogott. Sajnos a passzokba sok hiba csúszik így is, ezeket pedig megbünteti ellenfelünk. Lukács Viktória viszont egészen pazarul lő a jobb szélen, már három gólt vágott. 10-13-ra mennek a románok.

13. perc

Rasmussen nagyon dühös

A románok támadásban rettentő hatékonyak voltak talpról és távolról is, a magyarok viszont bizonytalankodtak, többször dadogott a labda a kezünkben. Kim Rasmussen 13 perc után inkább időt kért, mert 10-6-ra ellépett az ellenfelünk, teli tüdőből kiabálta, hogy emlékezzenek már a mieink arra, amit két napja mond nekik. Akármit is mond két napja, biztosan nem arra a belemenésre gondolt, amit másodpercekkel a játék foyltatása után produkáltak a mieink.

9. perc

Rosszul kezdünk

Kovacsics Anikó is hetest rontott, bár a kipattanót utána bedobta. Ezután viszont Dumanska pillanatai jöttek, többször is védeni tudta Háfra Noémi lövéseit. Egészen nehézkesen született meg a harmadik gólunk, ám szerencsére Bíró Blanka is több védést tudott bemutatni. 4-3-ra feljöttünk, ám eladtuk csúnyán a labdát, amivel elléptek a románok. Az első 9 perc után 7-5-re mennek a románok.

3. perc

A románok kezdték a meccset

A sárgamezesek kezdték a találkozót, Neagu az első támadásból gólt lőtt, a túloldalon viszont a betörő Kovács Annát felborították, hétméterest kaptunk, amit Dedu kivédett. Három percbe telt, mire Háfra belőtte az első gólunkat, sajnos azonban ellenfelünk minden támadásából gól született, így 3-1-gyel indult a meccs

18:00

Neagut kell megfogni

Ellenfelünk világklasszisát emelte ki Rasmussen és a válogatott tagjai is, bár nyilván akad még gólerős játékos a csapatban, ráadásul a románok kapusát, Dumanskát még meg sem említettük, aki a torna eddigi legjobb kapusa 38%-os hatékonysággal véd.

17:56

Nem alakultak jól az eredmények

Sajnos a norvégok a hollandokat és a spanyolokat is megverték, ahogyan a románok is nyertek, így csoda lenne, ha esélyünk lehetne az elődöntőre: cirka 12 góllal kéne megvernünk az esélyesebb románokat.

Kommentek

This handout video grab taken from footage released by the Royal Thai Navy on July 11, 2018 shows rescue personnel during the rescue operation for members of the "Wild Boars" Thai youth football team inside the Tham Luang cave in Khun Nam Nang Non Forest Park in Mae Sai district. - The 12 boys rescued from a Thai cave were passed "sleeping" on stretchers through the treacherous passageways, a former Thai Navy SEAL told AFP on July 11, giving the first clear details of an astonishing rescue mission that has captivated the world. (Photo by Handout / ROYAL THAI NAVY / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE - MANDATORY CREDIT "AFP PHOTO / Royal Thai Navy " - NO MARKETING NO ADVERTISING CAMPAIGNS - DISTRIBUTED AS A SERVICE TO CLIENTS
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.