Sport

Üvöltött a fájdalomtól a svéd kézis az Eb legdurvább szabálytalansága után

Svédország nemcsak a Montenegró elleni meccset vesztette el a női kézilabda Európa-bajnokságon, hanem Daniela Grustint is, aki súlyos sérülést szenvedett a középdöntő első meccsén.

A ziccerben lévő Grustint Milena Raicevic taszította meg hátulról a levegőben, és a csúnya esés után már akkor lehetett sejteni, hogy nagy a baj, amikor a svéd játékos üvöltött fájdalmában. Végül a montenegróiak segített le a pályáról a síró Grustint, aki a csarnokot is csak segítséggel tudta elhagyni.

Egyelőre nem tudni pontos diagnózist, de sokatmondó, hogy a TV3 nevű norvég tévécsatorna szakértője, Martin Frändesjö úgy fogalmazott, nézni is szörnyű volt Grustin esését. Könnyen elképzelhető, hogy térdszalagszakadás a vége, ami legalább 6 hónapos kihagyást jelent majd Grustin számára.

A svéd szövetségi kapitány, Henrik Signell amiatt méltatlankodott, mert Raicevic két perccel megúszta a szabálytalanságot.

“Mi a piros lap, ha nem ez?!”

– tette fel a kérdést Signell.

Raicevicet egyébként a meccs legjobbjának választották, gólja mellett ugyanis tíz gólpasszt is kiosztott. Az egyiknél a lába között pattintott el a labdát, ami a társ kezében landolt:

A mostani meccs után a svédeknek és Montenegrónak is 2-2 pontja van a középdöntős csoportban. A svédeknek innen már nehéz lesz odajutniuk az elődöntőt jelentő első két hely valamelyikére, mivel a hátralévő két találkozón az olimpiai bajnok oroszokkal, valamint a világbajnok franciákkal játszanak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik