Élő Sport

Kézi-Eb: csúnya mérkőzésen verte Horvátországot a magyar válogatott

Sok hibával tarkított mérkőzésen, de összességében magabiztosan győzte le Horvátországot 24-18-ra a magyar női kézilabda-válogatott a franciaországi Európa-bajnokságon. Bíró Blanka parádézott a magyar kapuban. A magyar csapat bejutott a középdöntőbe.

Két olyan válogatott találkozott hétfőn a franciaországi Montbéliardban, amely vereséggel kezdte az Eb-t: a mieink a hollandoktól, a horvátok a spanyoloktól kaptak ki a nyitófordulóban. Kim Rasmussen csapata viszonylag korán magához ragadta ezúttal a kezdeményezést, Kovacsics Anikó dobta a meccs első gólját, és ugyan sok hiba volt mindkét oldalon, a 9. percben már 4-1-es előnyben voltunk.

Innentől kezdve magabiztosan vezetett Magyarország, igaz, ehhez kellettek a kapusok is, Bíró Blanka parádézott és Kiss Éva is heteseket védett a padról beszállva. A 21. percre így is feljött két gólra Horvátország, de a félidőre már újra megnyugtató volt az előny, 13-9-re vezettek a Háfra Noémi vezette magyarok.

A második játékrész elején dőlt el a találkozó, negyedóra sem telt el a játékrészből, amikor már nyolc gól volt a különbség (12-20). Nagy fordulat már nem volt a meccsben, így végül, ha nem is szép játékkal, de magabiztosan nyert a magyar válogatott.

Háfra, Kovács Anna és Schatzl Nadine öt-öt góllal zárt, Bíró pedig 13 védést mutatott be, összességében 46 százalékos teljesítményt nyújtott. A magyar kapus lett a meccs embere.

A kötelező győzelem tehát megvan, és a továbbjutás is, egy esetleges körbeverés esetén is kedvező lett volna számunkra a gólkülönbség. Később aztán Hollandia egy utolsó másodperces góllal legyőzte Spanyolországot, így számolgatni sem kellett.

A következő mérkőzés szerdán lesz a spanyolok ellen, 21 órakor.

Az összefoglaló:

Eredmény – női kézilabda-Európa-bajnokság, 2. forduló, C csoport

Montbéliard, 2000 néző, v.: Vranes, Wenninger (osztrák)

Magyarország-Horvátország 24-18 (13-9)

Magyarország: Bíró – Lukács 2, Kovács A. 5, Kovacsics 4, Mészáros, Háfra 5, Schatzl 5, cserék: Kiss É., Planéta, Tóth G. 1, Pálos-Bognár, Tóvizi 1, Lakatos, Szalai, Kazai 1, Orbán, szövetségi kapitány: Kim Rasmussen

lövések/gólok: 35/24, illetve 41/18
gólok hétméteresből: 7/3, illetve 4/3
kiállítások: 8, illetve 14 perc


A többi eredmény:

C csoport (Montbéliard):
Hollandia-Spanyolország 28-27 (14-11)

Az állás: 1. (és továbbjutott) Hollandia 4 pont, 2. (és továbbjutott) Spanyolország 2 (52-46), 3. (és továbbjutott) MAGYARORSZÁG 2 (49-46), 4. Horvátország 0

D csoport (Brest):
Norvégia-Csehország 31-17 (20-10)
Románia-Németország 29-24 (14-11)

Az állás: 1. Románia 4 pont, 2. Norvégia 2 (63-50), 3. Németország 2 (57-61), 4. Csehország 0

Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Kézi-Eb: simán verte Horvátországot a magyar válogatott

Sok hibával tarkított mérkőzésen, de összességében magabiztosan győzte le 24-18-ra Horvátországot a magyar női kézilabda-válogatott a franciaországi Európa-bajnokságon. Bíró Blanka parádézott a magyar kapuban. Ha a hollandok pontot szereznek a spanyolok ellen, akkor már biztosan a középdöntőbe jut Kim Rasmussen csapata.

Nem volt már nagy fordulat, zsebben az első pontok

Emberhátrányban fejeztük be a mérkőzést Tóth kiállítása miatt. Az utolsó öt percben Kazai talált be, illetve a horvátok értékesítettek egy hetest. 24-18-ra nyertük meg a mérkőzést, Szalainak pakoltak még oda egyet a végére, de szerencsére nem sérült meg.

Öt percre a győzelemtől

Itt már valami nagy csodának kellene történnie, hogy a magyar válogatott ne nyerjen – de reméljük, ez nem fog bekövetkezni. Bár Krsnik újabb gólt szerzett, Tóth egy gyorsindítás végén eredményes. Milosavljevic találata vezeti fel az utolsó öt percet (17-23).

Tóth Gabriella újra a pályán

Ez nagyon jó hír, szerencsére nem volt komoly sérülés abból az ütésből, amit kapott.

Az időkérés után volt egy hetes gólunk Kovács révén, amire Krsnik válaszolt, de aztán Lukács eredményes a szélről. A túloldalon Kalaus is beköszön, úgy fest, az időkérés jót tett a csapatoknak, mert most megint jönnek a gólok (15-22).

Most megint sok a hiba mindkét oldalon

Hosszú percek után újra eredményes a horvát válogatott, Krsnik eredményes, ez még csak a negyedik góljuk volt ebben a félidőben. Kovacsics hetesből felelhetne, de védeni tudott a kapus – ha valamin, ebben mindenképp javítani kellene. Háfrát közben kiállították két percre (13-20). Rasmussen időt kért.

Már kínaizni próbálnak a horvátok

Volt egy horvát időkérés, ami után emberhátrányban is kínai figurával próbálkozott Horvátország, de még csak nem is lett lövés a dologból, Milosavljevic kezéről perdült mellé a labda.

Ez kezd kiütés lenni

Merthogy már nyolccal vezetünk. Kovács kétszer, Schatzl egyszer villant az elmúlt percekben, kézben van a mérkőzés (12-20).

Újabb Bíró-bravúr

Kiss Éva most tehetetlen volt egy hetessel szemben, majd Tóth adta el a labdát, de Bíró nagy bravúrral védeni tudott. Tóth Gabriella aztán kapott egy ütést, ápolni is kellett, amit a kispadon folytattak. (12-17).

Szétszedtük a horvát védelmet

Ez most egy szép támadás volt fórban: Tóth játszotta meg az üresen álló Tóvizit, aki higgadtan a kapuba pattintott a kapus alatt (11-17).

Ha Schatzl, akkor gól

Negyedszer vállalkozott lövésre a magyar válogatott balszélsője, negyedszer is betalált (10-16). Most egyébként belemenések borzolják a kedélyeket, mindkét oldalon hibák támadásban.

A beállós védekezésünk nincs a topon

Háfra a gólja után gólpasszt adott, Kovács volt most a befejezőnk. Viszont a túloldalon ismét sikerült megjátszani Debelicet a falban, aki ezúttal sem hibázott (10-15).

Háfra góllal nyitja a félidőt

Góllal ér véget az első magyar támadás, Háfra ismét magabiztos volt befejezőként. A túloldalon Bíró védett lábbal, mondhatni a szokásos (9-14).

Vége az első félidőnek, négy gól az előny

Schatzl nagyon érzi ma a szélről, kis helyen is a kapuba tudott lőni, így a horvátoké volt az utolsó támadás. Időn túli szabaddobással zárult a félidő, Tóvízi blokkolt. Négy gól a magyar előny (9-13). Innen folytatjuk.

Vége az első félidőnek, négy gól az előny

Schatzl nagyon érzi ma a szélről, kis helyen is a kapuba tudott lőni, így a horvátoké volt az utolsó támadás. Időn túli szabaddobással zárult a félidő, Tóvízi blokkolt. Négy gól a magyar előny (9-13). Innen folytatjuk.

Nincs szerencsénk

Beállózni kezdtek a a horvátok és Debelic ismét gólt szerez, de mielőtt még aggódni kelle, Schatzl a szélről ismét eredményes. Utána volt egy jó magyar védekezés, de Kovacsics az ellentámadás végén a kapufára ejtett. Kiss aztán gólt kapott hetesből (9-12).

Kovacsics estében IS eredményes

Bíró Blanka védett ismét egy középre tartó lövést, hogy aztán Kovacsics az egyensúlyát elveszítve, estében is bebőrözze a horvát hálóőrt. Viszont Debelic is eredményes, Mészárost pedig kiállítják két percre (7-11).

Újra elléptünk

Háfra töri meg a magyar gólcsendet közel öt perc után, a lövésébe ugyan beleért a kapus, de így is bepattant a labda. Horvát kapufa, majd kiállítás következett, hogy aztán Kovacsics értékesítsen egy hetest. Ismét egy kis lélegzetvételnyi előny (6-10).

Vannak gondok itt az időkérés után

Azóta nem dobtunk gólt, kimaradt két támadásunk is. Egyszer védekezésben ugyan labdát szereztünk, de Debelic védésénél már tehetetlen volt a magyar csapat (6-8). Meccs van, kérem, olyannyira, hogy a kapufának köszönhetjük, hogy nem csak egy gól a különbség.

Háfra megállíthatatlan

Már a harmadik gólját dobta, most egy védővel a hátán, eggyel pedig maga mögött. Jött aztán egy gyors horvát válasz és emberhátrányba is kerültünk, Tóth ült ki két percre (5-8). Kim Rasmussen időt kért.

Nem szabad kapkodni

Amilyen szépen elléptünk, most Horvátország olyan gyorsan visszajött lőtávon belülre. Turk és Krsnik is mattolta bírót, majd Kovács hetesét védte a horvát kapus (4-7)

Olvasói sztorik