Sport

Senki nem számított erre az eredményre a Wilder-Fury meccsen

Hatalmas várakozás előzte meg a két veretlen nehézsúlyú bokszoló, Deontay Wilder és Tyson Fury meccsét, amelyet Los Angelesben rendeztek.

Ez lehet a boksztörténelem legnagyobb visszatérése
Tyson Fury nem is olyan rég még 180 kilósan öngyilkos akart lenni. Most viszont 64 kilogrammal könnyebben, ereje teljében, 10 millió dolláros bunyóra készül Los Angelesben. Vasárnap hajnalban kiderül, sikerül-e a feltámadás.

Fury iszonyatos mélységekből jött vissza, ivott, drogozott, depressziós volt, majd összekapta magát, ledobott több mint 60 kilót, és ezen a meccsen is megmutatta, hogy mekkora harcos.

Az angol uralta a meccset, Wilder azonban kétszer, a kilencedik és a tizenkettedik menetben is padlóra küldte őt, a második esetben Fury nagyon nehéz helyzetből jött vissza, de meghajtotta a hátralévő időt, és így Wildernek nem hagyott esélyt a KO-ra.

A pontozók közül Alejandro Rochin 115-111-re Wildernek adta a meccset, Robert Tapper 114-110-re Furyt hozta ki, Phil Edwards pedig 113-113-at írt a lapra, így döntetlent hirdettek ki a végén. Ami azt jelenti, hogy szinte biztos, hogy lesz visszavágó, bár azt még nem tudni, hogy Amerikában vagy Angliában rendezik-e.

Persze mindkét bokszoló azt nyilatkozta, hogy neki kellett volna nyernie, Wilder szerint a két leütés egyértelművé tette, hogy ő volt a jobb, Fury pedig azt emelte ki, a két padlózás ellenére meg volt róla győződve, hogy őt hozzák ki győztesnek.

“A Cigány Király visszatért, Isten áldja Amerikát. Én egy profi sportoló vagyok, aki imád harcolni, Wilder egy félelmetes bokszoló, de a világ tudja, mi az igazság. Köszönet minden szurkolónak szerte az egész világon”.

A brit média egyébként azon a véleményen van, hogy a pontozók elvették a győzelmet Furytól, és ami tény, ha nincs az utolsó menetes padlózás, akkor biztos, hogy a brit megszerezte volna a WBC világbajnoki övét, így viszont a döntetlen miatt maradt Wildernál.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik