Sport

25 éve nem utazott olyan rutintalan magyar kéziválogatott nagy tornára, mint most

Fiatal kerettel utazott el az Európa-bajnokságra a magyar női kézilabda-válogatott, amely szombaton 15 órakor Hollandia ellen kezdi meg a tornát.

“A magyarországi munka elsősorban azt tanította meg nekem, hogy soha ne arra fókuszáljak, ami hiányzik, hanem arra, ami van. Így vagyok a mostani helyzettel is, és bár nyilvánvalóan frusztrál, hogy megint nem tudom az általam legerősebbnek vélt keretet csatába küldeni az Eb-n, jottányit sem engedünk a céljainkból, és biztos vagyok benne, hogy ezzel a lányok is így vannak”

– nyilatkozta a szövetségi kapitány, a dán Kim Rasmussen a MOL-csapat honlapján.

Kisfaludy Anett sérült, Hornyák Dóra pedig gyermeket vár, az ő hiányzásuk pedig azért érintheti érzékenyen a csapatot, mert mindketten kulcsemberei a védekezésnek.

“Azt azért nem mondanám, hogy mindent elölről kellett kezdenünk, hiszen maradt jó néhány játékosom, akikkel már évek óta együtt dolgozunk, és az újak is jól illeszkednek abba a rendszerbe, amit az elmúlt években felépítettünk. Azt viszont leszögezhetjük, hogy az elmúlt 25 évben egyszer sem utazott világversenyre olyan rutintalan magyar csapat, mint idén” – mondta Rasmussen, és ez egyben előre is vetíti, milyen nehéz dolga is lesz a csapatnak.

Bár Rasmussen nem az első alkalommal szembesül azzal a helyzettel, hogy nem tud a legerősebb kerettel elutazni egy világversenyre, ő azonban nem érzi magát pechesnek, inkább szerencsés, mert kiváló sportemberekkel dolgozhat együtt.

“A lányok az első perctől nyitottan, nagy munkakedvvel végzik az edzéseket, és ami a legfontosabb, mindannyian büszkék rá, hogy a válogatott tagjai lehetnek. Ez az alapja annak a küzdőszellemnek, amitől a sikereket várom.”

Az Eb előtti felkészülési tornán, a Möbelringen Kupán a magyar csapat mindhárom meccsét elvesztette, de Rasmussen a tornával kapcsolatban két dolgot emelt ki, az egyik, hogy számára a védekezés összehangolása volt az elsődleges cél, a másik, hogy Planéta Szimonetta személyében talált egy vezért, aki pótolhatja a kiesőket, és összefoghatja a többieket védekezésben.

“Látom, hogy a lányokban lobog a tűz, harcosak és elszántak. Kihívásnak fogjuk fel a problémákat, és azt már most megígérhetem, hogy az utolsó leheletünkig harcolni fogunk Franciaországban. Biztos vagyok benne, hogy felemelt fejjel térhetünk majd haza a tornáról, bármi lesz is az eredmény” – fogadkozott a kapitány, mi pedig szurkolunk a lányoknak, hogy sikerrel járjanak.

A hollandok elleni meccset a 24.hu online közvetíti szöveges tudósítás formájában.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik