Sport

Női kézi-eb: A feszes védekezés lehet a mi erősségünk

A kapus Bíró Blanka szerint a feszes védekezés lehet a magyar női kézilabda-válogatott erőssége a franciaországi Európa-bajnokságon.

A Möbelringen Kupa nagyon jó felkészülés volt számunkra. Abból kell kiindulni, ahogyan ott védekeztünk és ott folytatni, ahol abbahagytuk. A feszes védekezés lehet a mi erősségünk és a gyors indításokból szerzett gólok

– nyilatkozta a csapat péntek délutáni edzését követően a montbéliard-i Axone Arenában a Ferencváros kapusa. A magyarok a norvégiai felkészülési tornán az Európa-bajnok házigazdáktól 25-19-re, a világbajnok franciáktól 19-18-ra, majd a dánoktól 23-16-ra kikaptak. A kontinenstorna C csoportjában szombaton Hollandia, hétfőn Horvátország, jövő szerdán pedig Spanyolország válogatottjával találkoznak, a középdöntőbe az első három helyezett jut be.

Bíró Blanka elmondta, hogy pénteken a taktikán, a támadásokon volt a hangsúly, a játékosok a gyakorlatban is átvették, amit elméletben már tudnak.

A csarnok és a körülmények kiválóak. Tőlünk és a holland csapatból is több kulcsember hiányzik a márciusi selejtezőkhöz képest. Ezúttal is ki-ki mérkőzésre számítok, hiszen láthattuk, hogy az első meccseken bármi megtörténhet

– magyarázta a kiváló formában lévő kapus.

Az előző Európa-bajnokság ezüstérmesével, Hollandiával a mostani torna selejtezősorozatában kétszer is találkozott a magyar válogatott idén márciusban. Győrben és Eindhovenben is egygólos vendégsiker született, azóta a Győr beállója, Yvette Broch bejelentette, hogy szünetelteti a pályafutását, a Ferencváros beállója, Danick Snelder sérült, a győriek irányítója, Nycke Groot, valamint az FTC-től a német Bietigheimhez távozott Laura van der Heijden nincs olyan jó formában, mint tavasszal, Maura Visser pedig személyes okok miatt hiányzik a tornáról.

A magyar csapatból Hornyák Dóra, Szöllősi-Zácsik Szandra, Szucsánszki Zita és Szekeres Klára családalapítás, Kisfaludy Anett, Tomori Zsuzsanna és Klivinyi Kinga sérülés miatt maradt ki, Bódi Bernadett pedig ideiglenesen lemondta a szereplést.

Bíró elárulta, tapasztalt csapattársaival együtt próbálják nyugtatni azokat a játékosokat, akiknek ez az első felnőtt világversenyük.

Én is nagyon izgultam annak idején, de az első mérkőzés után megnyugszik az ember, sőt ha a pályán jönnek a sikerek, akkor már a meccs alatt is le lehet vetkőzni a túlzott izgalmat.

Kiemelt kép: MTI/Kovács Tamás

Ajánlott videó

Olvasói sztorik