Élő Sport

A női kézisek tíz percet bírtak csak a norvégok ellen

A decemberi Európa-bajnokságra kemény ellenfelekkel készül a magyar női kézilabda-válogatott, amely a mostani norvégiai tornán a házigazda mellett a világbajnok Franciaországgal és Dániával is megmérkőzik. Kim Rasmussen szövetségi kapitány számára nagy kihívás, hogy összerakja a védekezést, mivel Hornyák Dóra anyai örömök elé néz, Kisfaludy Anett pedig sérült.

Az Eb-címvédő norvégok ellen nem is annyira a védekezéssel, mint inkább a támadással voltak gondok,

mivel az első félidőben mindössze hat gólt sikerült szerezni, akcióból például alig-alig tudtak betalálni a magyarok.

A második félidőben már összeszedettebben játszottunk, de a négy magyarországi légióssal felálló északiak mindig megrázták magukat, ha lett volna lehetőség közelebb kerülni. A kapuban Bíró Blanka jó teljesítményt nyújtott, és annak is lehet örülni, hogy a junior világbajnok Tóvízi Petra élete első meccsén két gólt szerzett a felnőtt válogatottban.

“Nem kezdtünk jól, az első félidőben támadásban túl közel voltunk a norvégokhoz, egy az egyben akartuk megverni őket, nem játszottunk elég kreatívan. Szünet után ebben előreléptünk, és védekezésben is egyre zártabban, határozottabb játszottunk, különösen ahhoz képest, hogy ebben az összeállításban először kézilabdáztunk együtt.

Az elmúlt napokban vissza kellett nyúlnunk az új összeállítás miatt az alapokig. A kreativitás ott van a játékosokban, az a dolgunk, hogy segítsük őket előrelépni, hiszen tudják, mit kell játszaniuk. A küzdőszellemmel és a csapatszellemmel elégedett vagyok, ha a lányok szemébe nézek, látom az elhivatottságot, az akaratot.

A mai mérkőzés is felhívta a figyelmünket arra, miben kell előrelépnünk, ezért is vagyunk itt a Möbelringen Kupán” – nyilatkozta a meccs után Rasmussen.

Folytatás szombaton a világbajnok franciák ellen.

Möbelringen Kupa, 1. forduló:

Norvégia – Magyarország 25-19 (12-6)
v.: Pandzic, Moszorinski (szerbek)
Norvégia: Lunde, Si. Solberg (kapusok) – Arntzen 2, Aune 4, Brattset 4, Ingstad, Jacobsen 1, Kristiansen 2, Kurtovic 2 (1), Löke 4, T. Mörk 2, Oftedal, Reistad 1, Sa. Solberg 1, Sulland 2, Tomac. Szövetségi kapitány: Thorir Hergeirsson.
Magyarország: Bíró, Kiss É., Janurik (kapusok), Háfra, Kazai, Kiss N., Klivinyi, Kovács A. 5 (3), Kovacsics 5 (1), Lukács 2, Mészáros 1, Orbán, Pálos-Bognár, Planéta 2 (2), Schatzl 2, Szabó L., Tóth G., Tóvizi 2. Szövetségi kapitány: Kim Rasmussen.
kiállítások: 8, ill. 8 perc.
hétméteresek: 4/1, ill. 9/6. 

 

Szombaton játsszák:
Magyarország – Franciaország 17.00

 

Vasárnap játsszák:
Dánia – Magyarország 16.00

Tíz percig tudtuk megszorítani a norvégokat

A magyar női kézilabda-válogatott 25-19-re kikapott Norvégiától a Möbelringen Kupa első fordulójában. A magyar csapatnak nem volt esélye a győzelemre, a norvégok az első tíz perc után elléptek, míg Kovacsicsék akcióból alig-alig tudtak gólt szerezni. Az első félidőben mindössze hat gólt szerzett a magyar válogatott, amely a második félidőben már összeszedettebben játszott, de a négy magyarországi légióssal felálló északiak mindig megrázták magukat, ha lett volna lehetőség közelebb kerülni. Folytatás szombaton a világbajnok franciák ellen.

Ennyire futotta most

25-19 lett a vége, vagyis maradt a hatgólos különbség, mint a félidőben. De a második felvonás sokkal vállalhatóbb volt. Folytatás szombaton a világbajnok franciák ellen.

Egy magyarra két norvég

Kovacsics szépen várt ki, amíg a blokkoló kezek eltűnnek előle, aztán Kurtovic értékesített egy hetest, 24-19. Brattset is lőtt egyet, 25-19.

Megdupláztuk az első félidei termést

Egy időkérés után megcsináltuk a Rasmussen által kért figurát, a védő lába között jött a passz, majd Mészáros harcolt ki hetest, amit Planéta értékesített. Aztán Löke dobott gólt bal kézzel, előtte kettőt már jobbal is szerzett. Univerzális. Mészáros szerezte a 18. gólunkat, tizenkettőt dobtunk a másodikban. Kár, hogy az elsőben csak hatot. 22-18.

Két gólt dobtak hátrányból

Planéta hetesből szerzett gólt, de Sollberg emberhátrányból is be tudott fejezni egy akciót. 20-15 oda. Kovacsics villant, aztán Sulland is, 21-16.

Nem tud hibázni a győri légiós

Bíró védése után nem figyeltek a többiek, ezt Brattset használta ki, aki négyből négynél tart, nem tudott hibázni. Lukács is belejött, ő másodszor iratkozott fel a góllövők közé. 19-14 az állás.

Megijedtek a norvégok?!

Schatzl lőtt gólt a felállt védelem ellen, aztán Lukács is a jobb szélről szerezte első gólját, a norvégok pedig időt kértek. 18-13-ra még ők vezetnek.

Nem tudtunk közelebb lopakodni

Sulland és Tóvízi gólváltása után lett 17-11 az állás, majd Aune oldotta meg a helyzetet nehéz szögből is. 18-11.

Két magyar gól egymás után

Emberelőnybe kerültünk, és Schatzl okos passza után Tóvízi első gólját szerezte a felnőtt válogatottban. Aztán Kovács hetesből lőtt gólt Lundénak, 16-10 az állás.

Lassan tíz lesz közte

Aune a szélen szedett össze egy labdát, majd Kovacsicsot két védő sem tudta megállítani, de sajnos mi sem találtuk Löke ellenszerét. 16-7 oda.

Sárga a magyar kapitánynak

Mészáros Reát másodszor szórták ki a bírók, ez sem hiányzott. Kovács labdát szerzett emberhátrányban, lehoztuk a kapust, így egyenlítettük ki a létszámot, de egy lépéshiba miatt elvették tőlünk a labdát. Rasmussen hevesen reklamált valamit, kapott is érte egy sárgát.

Nem örültünk a régi ismerősnek

Heidi Lökét jól ismerjük, hiszen Győrben is játszott, övé a második félidő első gólja, 13-6. Végre akcióból is betalálunk, Kovács talpról lepte meg Solberget. Aztán Löke lőtt gólt ismét, 14-7.

Bíró hetest védett

Norvég hetessel indult a második felvonás, Kristiansen lövését Bíró bravúrral hárította.

Két védéssel zárul az első félidő

Előbb Bíró fogott egy ziccert, majd Kovacsics lövését hárította Solberg. 12-6 a félidő a norvégoknak, pedig 4-3-nál még az egyenlítésért támadhattunk.

Már hetesből se

Rendre simán szerzik a gólokat lerohanásból a norvégok, Reistad dobta a 12. góljukat. Mi újabb hetest kaptunk, amit Orbán harcolta ki, Solberg viszont kivédte Kovács lövését. Maradt a 12-6. Planéta túl kemény volt Reistaddal szemben, két percet kapott érte.

Csak hetesből megy

Klivinyi találta fejen Solberg kapust, aki egyébként Siófokon véd. Kovács hetesből köszönt be, ez volt a harmadik gólunk büntetőből, 10-6. A következő támadásunknál, emberelőnyben Kovacsics adta el a labdát. Arntzen kihasználta, hogy nem léptek ki rá a magyar védők, 11-6 ezzel az állás.

Támadásban gyengék vagyunk sajnos

A norvégok csapatkapitánya, a Győrben játszó Oftedal végzett el egy hetest, de csúnyán a kapu mellé lőtte. Nálunk Háfra lépéshibát követett el, majd Klivinyi lövését védte ki Solberg. Az újabb norvég volt Jacobsen pattintotta be. 10-5.

Gyorsan felavatták Bírót

Kapust cseréltünk, Bíró Blanka érkezett. Sajnos támadásban sokat hibázunk, Arntzen lógott meg egy szerzett labdával, és fel is avatta Bírót. 9-5 oda.

Reméljük, jókat mond a kapitány!

A negyedik hetesünket Kovács lőtte, és közelebb tudtunk jönni, de Kurtovic hamar visszaállította a négygólos különbséget (8-4). Schatzl a szélről szerezte első gólját, 8-5. Aztán a magyar kapitány, Rasmussen kért időt.

Elfogytak a góljaink

Kovacsics harcolt ki büntetőt, de ezt most úgy maradt ki, hogy a kipattanót sem lett az övé. Aztán Aune talált be a jobb szélről, 6-3-ra módosítva az állást. Aune aztán egy labdaszerzés után is elszaladt, 7-3.

Ez nem hiányzott

Háfra lőtt fölé 9 méterről, aztán a norvégok szépen játszottak végig egy akciót, és Mörk a szélről volt eredményes, 5-3. Ráadásul még Mészárost ki is küldték két percre.

Nem hagyjuk őket meglógni

Kristiansen szerzett labdát, végigrohant vele, belőtte, 3-2 oda.  Aztán Nora Mörk testvére, Thea volt eredményes, 4-2. Nálunk Mészáros harcolt ki hetest, Kovacsics ezt kihagyta, de a kipattanót belőtte, 4-3.

Kiss Éva hetest védett!

Reistad lövését rúgta ki a magyar kapus. Aztán mi is kaptunk egy hetest, Kovacsics ezt belőtte. 2-2.

Olvasói sztorik