Élő Sport

A női kézisek tíz percet bírtak csak a norvégok ellen

A decemberi Európa-bajnokságra kemény ellenfelekkel készül a magyar női kézilabda-válogatott, amely a mostani norvégiai tornán a házigazda mellett a világbajnok Franciaországgal és Dániával is megmérkőzik. Kim Rasmussen szövetségi kapitány számára nagy kihívás, hogy összerakja a védekezést, mivel Hornyák Dóra anyai örömök elé néz, Kisfaludy Anett pedig sérült.

Az Eb-címvédő norvégok ellen nem is annyira a védekezéssel, mint inkább a támadással voltak gondok,

mivel az első félidőben mindössze hat gólt sikerült szerezni, akcióból például alig-alig tudtak betalálni a magyarok.

A második félidőben már összeszedettebben játszottunk, de a négy magyarországi légióssal felálló északiak mindig megrázták magukat, ha lett volna lehetőség közelebb kerülni. A kapuban Bíró Blanka jó teljesítményt nyújtott, és annak is lehet örülni, hogy a junior világbajnok Tóvízi Petra élete első meccsén két gólt szerzett a felnőtt válogatottban.

“Nem kezdtünk jól, az első félidőben támadásban túl közel voltunk a norvégokhoz, egy az egyben akartuk megverni őket, nem játszottunk elég kreatívan. Szünet után ebben előreléptünk, és védekezésben is egyre zártabban, határozottabb játszottunk, különösen ahhoz képest, hogy ebben az összeállításban először kézilabdáztunk együtt.

Az elmúlt napokban vissza kellett nyúlnunk az új összeállítás miatt az alapokig. A kreativitás ott van a játékosokban, az a dolgunk, hogy segítsük őket előrelépni, hiszen tudják, mit kell játszaniuk. A küzdőszellemmel és a csapatszellemmel elégedett vagyok, ha a lányok szemébe nézek, látom az elhivatottságot, az akaratot.

A mai mérkőzés is felhívta a figyelmünket arra, miben kell előrelépnünk, ezért is vagyunk itt a Möbelringen Kupán” – nyilatkozta a meccs után Rasmussen.

Folytatás szombaton a világbajnok franciák ellen.

Möbelringen Kupa, 1. forduló:

Norvégia – Magyarország 25-19 (12-6)
v.: Pandzic, Moszorinski (szerbek)
Norvégia: Lunde, Si. Solberg (kapusok) – Arntzen 2, Aune 4, Brattset 4, Ingstad, Jacobsen 1, Kristiansen 2, Kurtovic 2 (1), Löke 4, T. Mörk 2, Oftedal, Reistad 1, Sa. Solberg 1, Sulland 2, Tomac. Szövetségi kapitány: Thorir Hergeirsson.
Magyarország: Bíró, Kiss É., Janurik (kapusok), Háfra, Kazai, Kiss N., Klivinyi, Kovács A. 5 (3), Kovacsics 5 (1), Lukács 2, Mészáros 1, Orbán, Pálos-Bognár, Planéta 2 (2), Schatzl 2, Szabó L., Tóth G., Tóvizi 2. Szövetségi kapitány: Kim Rasmussen.
kiállítások: 8, ill. 8 perc.
hétméteresek: 4/1, ill. 9/6. 

 

Szombaton játsszák:
Magyarország – Franciaország 17.00

 

Vasárnap játsszák:
Dánia – Magyarország 16.00

A 82. meccs jön a norvégok ellen

Eddig 49 győzelem mellett 29 vereség és 3 döntetlen teszi teljessé a statisztikát az északiak ellen. De az utóbbi 25 évben a tétmeccseken kevés siker jutott ellenük, 5 győzelem mellett 14 vereség jött össze. Igaz, ez most felkészülési meccs.

Komoly teszt az Eb előtt

Norvégia, a világbajnok Franciaország és Dánia ellen játszik a magyar csapat a Möbelringen Kupán. Nem baj, teher alatt nő a pálma!

Olvasói sztorik