Sport

Hornyák Dóra kimarad a magyar válogatottból

Hornyák Dóra nem szerepel majd a magyar női kézilabda-válogatott Európa-bajnoki keretében. Az FTC-Rail Cargo Hungaria honlapjának hétfői beszámolója szerint Hornyák szombaton, a norvég Vipers Kristiansand ellen még pályára lép a Bajnokok Ligája csoportkörében, aztán hónapokra felhagy az élsporttal, ugyanis gyermeket vár.

A gyermekvállalás része a női kézilabdának, de az élet mindig fontosabb, mint a sport, és mindig nagyon boldog vagyok, ha valaki érintetté válik. Ez kihívások elé állítja a csapatokat, de felvesszük a kesztyűt, és megtaláljuk a megoldást – én így állok hozzá

– írta közösségi oldalán Kim Rasmussen szövetségi kapitány.

A Ferencváros jobbátlövőjén kívül minden bizonnyal az Érd beállója, a térdsérüléssel bajlódó Kisfaludy Anett is kimarad a válogatott keretéből az október 26-án kihirdetett névsorhoz képest.

A válogatott a kontinenstorna előtt részt vesz a hagyományos Möbelringen Kupán, amelyre ezúttal az Oslóhoz közeli Fornebuban kerül sor. A magyar csapat jövő csütörtökön az Európa-bajnok norvégokkal, szombaton a világbajnok franciákkal, majd vasárnap a dánokkal mérkőzik meg.

Az Európa-bajnokság december 1-én kezdődik Hollandia ellen, ezután Horvátország és Spanyolország lesz a mieink ellenfele. A csoport első három helyezettje jut a középdöntőbe.

Nyitókép: fradi.hu

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik