Sport

Megvan Hosszú Katinka idei 21. és 22. világkupa győzelme

A világ legjobb úszóinak kisebb hányada ezúttal Pekingben gyűlt össze, hogy megmérettesse magát. Hosszú Katinka szokás szerint ott állt a FINA rövidpályás világkupa 5. fordulójának pénteki rajtjánál, és a döntőkben ezúttal is elemében volt.

200 pillangón például úgy verte a kínai Zhangot, hogy ellenfele világcsúcs részidőn belül kezdett, de Katka jobban bírta a hajrát. A 2:02,88-as győztes ideje figyelemreméltó.

100 vegyesen ismét összejött a svéd Sarah Sjöströmmel a párharc, és ahogy Budapesten, ezúttal is a magyar versenyző nyert (57:05 vs. 57:71).

Hosszú 200 mellen hatodik (2:29,69) lett.

A háromszoros olimpiai bajnok pénteken öt versenyszámban állt rajtkőre, négyben harcolta ki a döntőbejutást, de csak a fenti háromban indult az esti döntőkben. A vasárnapig tartó versenyen további nyolc számban érdekelt Hosszú.
A Pekingi métát bevállaló mások magyarnak, Verrasztó Dávidnak kevésbé ment. Európa-bajnok vegyesúszónk 400 gyorson és 200 háton jutott a döntő küszöbére, a tartalék helyre, pechére ezekben a számokban senki sem lépett vissza. De mivel a vegyes számok még hátravannak, ezért nem aggódunk, Dávid is nyer majd aranyat.

(Fotó: Marjai János/24.hu)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik